EXCLUSIV  Banii României. Ce le-a scăpat guvernanților. Coșea, despre un scenariu de IMPACT

Profesorul universitar Mircea Coșea, doctor în Științe Economice, autorul cărții "Banii României", a spus ce problemă are programul de guvernare PSD-ALDE.

"România nu este astăzi într-un moment foarte fericit pentru că nu avem toate condițiile ca să fim siguri că ceea ce programul guvernamental va propune va fi și îndeplinit. Ceea ce propune este foarte bine venit. Am fost și sunt un partizan al modului în care programul de guvernare al PSD-ALDE a fost realizat. Punerea în funcțiune este complicată pentru că dânșii au creat un scenariu foarte frumos de dezvoltare, foarte coerent, cel mai bun de până acum, dar plecând de la date care nu sunt controlabile. Vorbim despre un ritm de creștere prea optimist, optimism prea mare în atragerea fondurilor comunitare, fel de fel de lucruri care încă nu se văd în politica guvernului. Eu nu sunt un om al apocalipsei, cred că este posibil să se repare lucrurile. Cred că este posibil ca acest guvern să înceapă să lucreze cu adevărat. A făcut un lucru bun, acela că a încurajat fiscal sectorul privat românesc. Trebuie să continue așa", a spus Mircea Coșea într-un interviu acordat în exclusivitate pentru DC News.

"România trebuie reconstruită de la temelie. Trebuie să existe o viziune în conducerea acestei țări. Nu trebuie să existe o viziune pe termen de un an, pe termen de un ciclu electoral, trebuie să fie pe termen lung. Această viziune pe termen lung nu se poate face decât printr-un consens politic, adică toți - indiferent dacă de ce spun ei că sunt, de dreapta, sau de stânga - să se adune și să spună ce ar trebui să aibă România în următori 10-15 ani. Indiferent de ce guvern va veni, trebuie să urmeze acele principii", a mai zis profesorul.

Mircea Coșea a lansat marți, la DC News, cartea "Banii României", un volum extrem de interesant pentru oamenii care vor să înțeleagă mai bine mecanismele economiei din țara noastră.

[citeste si]

(w670) Mircea Co�

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel