Ministrul Leș, replică pentru Iohannis, după atacul președintelui

Gabriel Leș
Gabriel Leș

Ministrul Apărării, Gabriel Leș, îi răspunde lui Klaus Iohannis după ce președintele României a folosit cuvinte dure la adresa reprezentantului Ministerului Apărării.

A folosit și termenul de nelegal, dar și la conferința de presă și în timpul CSAT-ului, a folosit termenul de rigorile legii Este un termen pe care pot să îl accept în unele condiții. Legea prevede foarte clar ministrul Apărării să facă o propunere pentru Șeful Statului Major al Apărării din cele trei categorii de forțe sau din locțiitorul Șefului Statului Major Al Apărării.

În acest moment, niciunul dintre cei patru enumerați nu se încadrează la această propunere ca să respecte perfect rigorile legii. Șeful Statului Major al Forțelor Terestre și Șeful Statului Major al Forțelor Aeriene au câte două stele, este nevoie de trei, Șeful Statului Major al Forțelor Navale are trei stele, dar nu își poate încheia mandatul. Este nevoie de o propunere care să prevadă încheierea mandatului de Șef al Statului Major al Apărării. Pe de altă parte, locțiitorul al Șefului Statului Major mai are o lună și jumătate până la pensie, deci la sfârșitul lunii februarie.

Acesta este motivul pentru care eu în 17 decembrie am trimis la Cotroceni o propunere și am spus cam care sunt soluțiile pe care eu le-aș propune. Îl luăm pe acest domn general care are trei stele, care a fost Șef al Statului Major al Forțelor Terestre.

'Am sunat la Cotroceni după CSAT'

A venit ședința CSAT, am văzut că nu a fost pe ordinea de zi, am mers în birou și după ședința CSAT, am sunat la Cotroceni și am spus că vreau să vorbesc cu domnul președinte. Mi-a spus o domnișoară că mi-l dă pe domnul președinte și după vreo zece minute mi-a spus că este ocupat și că să țin legătura cu domnul consilier prezidențial.

Vine apoi și spune că propunerea mea este nelegală, închide ședința CSAT, iese într-o conferință de presă și spune că a rezolvat problema și că a prelungit mandatul generalului Ciucă, cu propunerea ministrului, cu avizul prim-ministrului și decret pe care îl semnează domnul președinte. Este interesant, propunera mea, care este nelegală, a rămas acolo și nu s-a atins nimeni de ea, iar decretul emis de dânsul este legal. Acesta este și motivul pentru care am făcut plângere.

Nu m-am gândit niciodată că președintele va acționa așa. Eu i-am întrebat și pe americani. Și ei mi-au zis că nici ei nu numesc același șef de stat major în două mandate. Eu am spus că nu vreau să prelungesc acest mandat nu împotriva unui om. I-am propus să rămână consilier al ministrului cu 4 stele., a declarat ministrul Gabriel Leș, prezent în emisiunea lui Victor Ciutacu, la România TV. 

Vezi și: Iohannis, atac fără precedent la Leș: Acest ministru PSD-ist...

Gabriel Leș, plângere către Iohannis: Anularea mandatului generalului Ciucă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel