Ministrul de Interne, Lucian Bode, declarații după protestul „ilegal” de la metrou

Ministrul Lucian Bode / Foto: Facebook
Ministrul Lucian Bode / Foto: Facebook

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a fost ministru al Transporturilor în guvernul precedent.

„În această dimineață, constatând că sunt câteva sute de oameni care, din păcate, nu respectă regulile de protecție sanitară și, prin acțiunea lor, au generat prejudicii majore bucureștenilor, mă refer în special la cele legate de riscul de a se îmbolnăvi, fiind puși în situația de se deplasa cu mijloace de transport la suprafață, noi am luat hotărârea să trimitem efectivele noastre în respectivele stații de metrou pentru a informa populația să nu intre în respectivele stații”, a transmis Bode. „Am intrat în respectivele stații împreună cu efectivele noastre pentru a-i determina pe cei care au declanșat acest protest spontan să respecte regulile de protecție sanitară”.

„La suprafață, cu efectivele sporite numeric, am decis să intervenim în stațiile STB, în mijloacele de transport, cu efectivele MAI pentru a le recomanda bucureștenilor, celor care accesează acest mijloc de transport în comun la suprafață, să respecte aceste reguli. Prioritatea noastră a fost, este și rămâne siguranța cetățenilor. Când spun siguranță, mă gândesc la această situație în care suntem, în stare de alertă, cu un indice foarte mare la București, măsurile de protecție sanitară trebuie respectate”, a adăugat ministrul de Interne.

VEZI ȘI: Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a depus plângere penală pentru acțiunea care a PARALIZAT Bucureștiul.

Legea este lege pentru toți

„Legea este lege pentru toți”, a mai spus Lucian Bode. „În condițiile în care îți asumi să declanșezi un conflict, fie și spontan, trebuie să știi că în stare de alertă acest lucru este ilegal. Când declanșezi un conflict de muncă în ceea ce privește transportul public cu metroul trebuie să știi că ai obligația legală să asiguri minim o treime din transportul în București. Din păcate, aceste lucruri au fost desconsiderate de cei care participă la acest conflict de muncă spontan și, în consecință, vor suporta prevederile legale în vigoare. Deja înțeleg că există o solicitare din partea Metrorex pe care am trimis-o de urgență către DIICOT. Este vorba despre o plângere”.

„Noi am deschis un dosar de urmărire penală în sensul în care nu sunt respectate prevederile legale cu privire la asigurarea continuității transportului public”, a mai spus ministrul de Interne.

VEZI ȘI: Acuzații de TERORISM după greva spontană a sindicaliștilor!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel