Ministru, acuzat de examen cu dedicație. Pleșu, Cărtărescu, Paleologu ceruseră înlocuirea directorului

Ministrul Culturii, Corina Șuteu, a făcut o declarație riscantă, care va muta lupta pentru conducerea Muzeului Țăranului Român în Justiție. Virgil Nițulescu, câștigătorul concursului pentru postul de director al MȚR susține că ministrul Șuteu o favorizează pe concurenta sa, Liliana Passima. 

Nițulescu, care a condus interimar MTR, a fost  contestat la începutul lunii august, printr-o scrisoare deschisă semnată de Mircea Cărtărescu, Andrei Pleșu, Theodor Paleologu, jurnaliști și cercetători din MTR. Potrivit lui Nițulescu, ministrul Șuteu, care a vizitat sâmbătă Muzeul Țăranului, s-a antepronunțat cu privire la rezultatul noului concurs de director.

”Ieri a avut loc, la Muzeul Țăranului Român, o conferință de presă în care dna. ministru Corina Șuteu s-a avîntat să facă o declarație foarte riscantă (pentru că e pe lîngă lege și pentru că dovedește faptul că dumneai nu doresște să respecte legea). Iată ce a declarat Agerpres: "Sunt foarte recunoscătoare lui Passima că a acceptat acest interimat (...) după 26 septembrie, când se termină interimatul lui Passima, intenția mea în orice caz ar fi ca domnia sa să continue să dirijeze muzeul și nu aș vrea să mă antepronunț însă în legătură cu felul în care chestiunea aceasta va fi reglată legal", a spus Șuteu. Cu alte cuvinte pe dna. ministru nu o interesează că eu am cîștigat un concurs de management, cu nota 8,40 (la care dna. Passima, cu nota 5,06, nu s-a calificat nici pentru interviu). Așa încît mă pregătesc de lungi și istovitoare lupte în justție. Dar nu am să renunț la un drept cîștigat cinstit, în ruptul capului”, a anunțat Nițulescu printr-o postare pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel