Ministerul Justiției îl contrazice pe Florin Iordache- Oficial

Florin Iordache a spus în dimineața zilei de luni că va elabora un act pe care-l va pune în dezbatere publică 30 de zile, care va cuprinde toate articolele declarate neconstituționale. Ministerul Justiției a precizat că nu este vorba despre un proiect de lege, ci o centralizare a deciziilor CCR. 

”Ministerul Justiției nu este preocupat să elaboreze un proiect de lege privind modificarea și completarea Legii nr.286/2009 privind Codul penal şi a Legii nr.135/2010 privind Codul de procedură penală. În prezent, Ministerul Justiției centralizează deciziile pronunțate de Curtea Constituțională cu privire la actele normative menționate, urmând ca acestea să fie analizate în perioada următoare.” transmite Ministerul Justiției. 

Mai devreme, Florin Iordache a spus: ”Vom afişa şi vom elabora un act. Înainte de a merge cu el mai departe, cu siguranţă, toţi specialiştii şi cei care vor să se exprime vor avea un punct de vedere. Potrivit legii, ea va rămâne în dezbatere publică 30 de zile”. El a adăugat: ”Va cuprinde proiectul de lege toate dispoziţiile şi toate deciziile Curţii Constituţionale pentru acele articole care au fost declarate neconstituţionale. Aşa cum ştiţi, şi în ordonanţă, dar şi în proiectul de lege se vor regăsi toate acele articole care au fost declarate neconstituţionale”. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel