Ministerul înfiinţat pentru Firea n-a făcut mai nimic. Două programe, ambele un eşec

Facebook Gabriela Firea
Facebook Gabriela Firea

Ministerul Familiei, creat special pentru Gabriela Firea, nu a avut succes. Instituţia a pregătit două programe pentru studenţii şi tinerii care voiau să îşi cumpere o casă, dar ambele au fost un eşec. 

Programele Student Invest şi Family Start au avut un plafon de 500 de milioane de lei, însă au fost acordate credite de doar 33 milioane de lei, mai puţin de 10%. Spre exemplu, în Student Invest, care a durat între jumătatea lunii noiembrie şi finalul anului 2022, doar 475 de tineri au cerut credite, în valoare de 23 milioane lei, deşi pentru acest program fusese stabilit un plafon de 250 milioane de lei. Banii din acest program puteau fi folosiţi pentru achitarea chiriei de la cămin, pentru plata taxei de la facultate sau chiar pentru a da avans pentru o locuinţă.  

Andrei Perianu, cofondator unei platforme financiare, a spus că „românii nu sunt iubitori de credite în general, dar cei care au văzut oportunitatea au profitat de el. Un dezavantaj, dacă vreți să spunem așa, este că trebuie să fii angajat sau să folosești un părinte codebitor care să aibă venituri cu care să susțină rambursarea creditului”, conform Evz.

Ce spune Ministerul Familiei 

"Programul s-a oprit, pentru că am primit semnale din partea băncilor că ar trebui schimbate anumite criterii în ceea ce priveşte vârsta persoanelor care iau credit, să mărim plafonul de garantare. La Student Invest vom majora suma de creditare de la 10.000 euro la 15.000 euro", a declarat George Ciubotaru, purtătorul de cuvânt al instituţiei. 

În plus, ar urma să fie crescută şi vârsta de înscriere în program, pentru a permite accesul şi pentru doctoranzi sau medici rezidenţi. 

Legat de programul Family Start, dedicat familiilor care vor bani pentru nuntă, maşină, locuinţă sau diverse intervenţii chirurgicale, doar 138 de persoane au cerut bani, iar din plafonul de 250 de milioane lei au fost cheltuiţi doar ... 10 milioane de lei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel