EXCLUSIV  Ministerul Energiei, măr otrăvit dat ALDE. Remus Borza: "Sunt bombe cu ceas"

Remus Borza, deputat ALDE, a fost întrebat de ce nu este ministru al Energiei, în noul guvern, în condițiile în care salvatorul Hidroelectrica are o vastă experiență în domeniu. În locul său a fost ales Toma Petcu, un coleg de-al său de partid.

"Probabil au fost considerații de ordin politic. Domnul Toma Petcu a fost șeful Agenției Naționale de Mediu. Este un om muncitor, este un om cu ștate vechi la noi în partid. Sper să facă față. Este un mandat foarte dificil, probabil așa se explică faptul că ne-a fost dat nouă acest minister. Este, mai degrabă, un măr otrăvit. Sunt foarte multe bombe cu ceas la Ministerul Energiei fie că vorbim de falimentul RAAN-ului, aici fiind vorba despre o problemă care trebuie asumată de către guvern și anume înființarea Autorității de Management a Apei Grele. Vorbim despre stocul strategic de apă grea al României", a zis Remus Borza la interviurile DC News Live.

Redevențe OMV Petrom

"Redevența, în relația cu Petrom, este un cartof fierbinte. În 2004, privatizarea nu a fost benefică statului român. Resursele strategice n-ar trebui să facă obiectul unei privatizări. Ambele războaie mondiale s-au dus spre petrolul românesc. În 2004, s-a luat decizia de a privatiza Petromul la un preț derizoriu. Petromul a realizat un profit de 7 miliarde de euro, de 11 ori mai mult decât a dat la momentul 2004, decât a plătit prețul de achiziție. Știm practici de denaturare a exercițiului financiar. În realitate, în acești 10 ani, profitul Petrom a fost mult mai mare. Ceea ce este grav este că s-a negociat în 2004 o redevență de cinci ori mai mică decât la nivelul UE. Este scandalos că s-a mers pe un preț referențial, s-a bătut în cuie un plafon al barilului de 26 dolari. Or noi știm că în peroada care a trecut, prețul a fost și de 146 de dolari. Evident că aici vorbim despre un prejudiciu de câteva milioae de euro", a mai zis deputatul.

Întrebat dacă este de părere că nu a fost pus ministru al Energiei pentru că știe foarte multe lucruri despre activitatea OMV în România, Remus Borza a spus: "Nu vreau să fac speculații. Este o decizie politică. Toma Petcu este un om angajat care sper să facă treabă".

[citeste si] 

Răspunsul integral îl găsiți începând cu minutul 1:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel