Mihai Gaiță și Ionuț Filișan, jucători de tenis în scaun rulant, contract cu CSM București

Jucătorii români de tenis în scaun rulant Filișan Stancu Ionuț (no. 147 ITF) și Mihai Gaiță (no. 103 ITF) au semnat cu Clubul Sportiv Municipal (CSM) București.

Filișan și Gaiță joacă tenis în scaun rulant din anul 2013. Firi dinamice și active, au practicat sporturi paralimpice precum tir cu arcul, tenis de masă sau volei în șezut, urmând să se cunoască în timp ca membrii ai unei echipe de basket în scaun cu rotile. Au descoperit plăcerea de a juca tenis în scaun rulant în cadrul unei tabere de pregătire specializate și formează de atunci o pereche în probele de dublu. Formula lor este una de succes, aceștia fiind campioni naționali en-titre și având în palmares semi-finale și finale jucate la competiții internaționale.

Filișan Stancu Ionuț 

Ocupă în prezent locul 147 în ierarhia mondială ITF (International Tennis Federation) după ce, la sfârșitul anului trecut, a obținut cea mai bună clasare a sa prin locul 119 la simplu și 114 la dublu. Ionuț a fost căpitan jucător al echipei române de tenis în scaun rulant la World Team Cup (echivalent Cupa Davis) și este membru component al echipei naționale. Printre medaliile care i-au fost acordate se numără și medalia de AUR - Campion Național - la simplu, iar de doi ani își menține titlul de campion la turneul "Lithuanian Open" - Consolation. În 2017 Ionuț a obținut certificatul de antrenor secund, iar în paralel cu antrenamentele și pregătirea specifică tenisului lucrează cu grupe de copii pentru inițiere în tenis.

VEZI ȘI EXCLUSIV. Ionuţ Filişan, povestea unui campion al României

Stancu Ionuț Filișan: "Este un sentiment emoționant să poți vedea cum visul și munca ta iau contur. Sunt bucuros că CSM București a văzut în noi potențial și că eforturile noastre vor pava de acum drumul pentru mai mulți sportivi. Una dintre aspirațiile cele mai mari ale unui sportiv este să își urce țara pe cele mai înalte trepte, iar a doua ar fi să lase ceva în urma lui. Sunt foarte încrezător în viitor și în faptul că acum avem sprijinul și echipa potrivită pentru a îndeplini aceste aspirații."

Mihai Gaiță

Ocupă în prezent locul 103 în ierarhia mondială ITF (International Tennis Federation) după ce la sfârșitul anului trecut a obținut cea mai bună clasare atinsă de un jucător român de tenis în scaun rulant în acest top și anume locul 85 la simplu și 83 la dublu. Mihai este membru al lotului național de tenis în scaun rulant, Campion Național la dublu alături de Ionuț și participant la numeroase ediții ale World Team Cup (echivalent Cupa Davis). De asemenea, în palmaresul lui Mihai se numără și trofeul de câștigător al turneului "Return Cup - Budapesta" - Second Draw.

Mihai Gaiță: "E un pas important atât pentru noi, cât și pentru dezvoltarea tenisului în scaun în România. Ne dorim să ajutăm la popularizarea lui la noi în țară, să ne prezentăm cât mai bine la competițiile din afară și faptul că avem ajutorul CSM București înseamnă că ne putem atinge obiectivele, iar pe parcurs că vom putea încuraja tot mai multe persoane cu dizabilități să practice acest sport."

[citeste si]

Cu Ionuț și Mihai în echipa reprezentativă la World Team Cup, România a obținut locul 6 în calificări, cea mai bună clasare la această competiție. În urma semnării contractului, cei doi sportivi vor evolua pentru Clubul Sportiv Municipal București.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel