Metoda „Accidentul” a lovit din nou. Polițiștii l-au prins în flagrant pe suspect la al treilea „scenariu”

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Un bărbat în vârstă de 24 de ani a fost prins în timp ce săvârșea infracțiunea de înșelăciune prin metoda „Accidentul”.

Metoda „Accidentul” a revenit în forță la Brașov. Polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Brașov efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „înșelăciune” (3 infracțiuni). Suspect este un constănțean care a dus de nas doi brașoveni, dar care a fost prins la al treilea, scrie BizBrașov.

„Din cercetările efectuate a reieșit faptul că, la data de 26 iulie 2022, o femeie în vârstă de 52 de ani, din municipiul Brașov, ar fi fost contactată telefonic de către o persoană de sex masculin, care prin inducerea în eroare a femeii, prin aceea că s-ar fi prezentat drept soțul acesteia, i-ar fi solicitat acesteia o sumă de bani, în vederea efectuării unei intervenții chirurgicale. În urma apelului telefonic, persoana vătămată, cu ocazia unei întâlniri stabilite în prealabil, s-ar fi întâlnit pe raza municipiului Brașov cu apelantul, căruia i-ar fi înmânat suma de 52.600 lei, constatând ulterior că a fost înșelată.

La aceeași dată, în jurul orei 15.00, un bărbat, în vârstă de 73 de ani, din municipiul Brașov, ar fi fost contactat telefonic, de către o persoană de sex masculin, care prin inducerea în eroare a acestuia, prin aceea că, folosindu-se de calități oficiale, i-ar fi solicitat acestuia suma de 36.000 lei, sumă necesară în vederea realizării unei intervenții chirurgicale pentru ginerele său, care ar fi suferit un accident. În urma unei întâlniri, stabilite și de această dată în prealabil, autorul s-ar fi deplasat la locuința persoanei vătămate, unde ar fi intrat în posesia sumei de bani solicitate.

Un tânră de 24 de ani, din Constanța

În cadrul unui complex de activități investigativ-operative desfășurate, polițiștii au identificat persoana bănuită de săvârșirea faptei ca fiind un tânăr în vârstă de 24 ani, din județul Constanța.

La data de 5 august 2022, în jurul orei 23.50, polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Brașov au reușit prinderea în flagrant a tânărului, în vârstă de 24 ani, imediat după săvârșirea unei fapte similare, respectiv, acesta, folosindu-se de calități oficiale, ar fi indus în eroare, o altă femeie, căreia, sub pretextul că fiul său ar avea nevoie de o intervenție chirurgicală, i-ar fi solicitat suma de 15.000 lei, cei doi întâlnindu-se la domiciliul persoanei vătămate”, au detaliat reprezentanții IPJ Brașov.

În baza probatoriului administrat în cauză, tânărul a fost reținut pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă.

În cauză, cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal constituit, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

Activitățile au beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Oamenii legii vă sfătuiesc să nu mai dați curs unor asemenea cereri venite din partea unor  străini care vă cer bani sub diverse pretexte. Verificați starea celui presupus a avea nevoie de intervenții chirurgicale, sunați-l, dacă este posbil, sau verificați prin alte surse, iar dacă suspectați că ați fost înșelați, sunați imediat la 112!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel