Mazăre nu mai vinde Cazinoul din Constanța. Vezi ce intenționează edilul

cazinoul_din_constanta
cazinoul_din_constanta

Primarul municipiului Constanța, Foto: puterea.ro[/caption]

Radu Mazăre a declarat marți, la finalul ședinței Consiliului Local, că hotărârea a survenit după întâlnirea cu o delegație din Rusia, reprezentanții acesteia arătându-se, mai degrabă, interesați de o asociere cu autoritățile locale în privința Cazinoului, decât de cumpararea acestuia, potrivit Mediafax.

"M-am sucit în privința Cazinoului pentru că acum câteva zile am avut o delegație de ruși care reprezentau un fond foarte mare și rusii mi-au spus așa: Dom'le, dar noi nu suntem interesați să cumpărăm Cazinoul. Noi suntem interesați, mai degrabă, într-o asociere, pentru că vrem să avem certitudinea că municipalitatea ne va fi alaturi pe perioada în care noi vom face investiția și ulterior", a spus primarul. Edilul a adăugat că a găsit și un teren potrivit pentru construcția unui hotel de cinci stele, unde să poată fi cazați clienții interesați să joace la Cazinou. Este vorba de parcarea de la Poarta 1, un teren de aproape două hectare. Radu Mazăre a pecizat că s-a gândit să facă un pachet de evaluare, cu care Primăria Municipiului Constanța să poată stabili o asociere sau un parteneriat public-privat cu un investitor, care să reabiliteze imobilul în scopul de a fi folosit cu întrebuințarea consacrată.

Primarul a precizat că la începutul anului viitor va prezenta în cadrul Consiliului Local mai multe detalii legate despre această viitoare asociere.

Cazinoul din Constanța este o clădire istorică din municipiul Constanța, fiind un simbol reprezentativ al orașului. Construit  în anul 1909 și inaugurat în luna august a anului 1910, Cazinoul era o sală de paiantă, cu pereții interiori captușiti cu scânduri vopsite în ulei și servea ca loc de distracție pentru vizitatori în sezonul băilor, putând fi utilizat și pentru balurile de binefacere organizate de primărie. Monumentul este alcătuit dintr-o sală de dans, două săli de lectură, pentru ziare și reviste, două săli de jocuri și celebra terasă de pe malul mării.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel