Măsurile pentru susținerea angajaților și profesioniștilor, prelungite de Guvern

Ludovic Orban (PNL)
Ludovic Orban (PNL)

Guvernul a prelungit măsurile pentru susținerea angajaților și profesioniștilor până la 30 iunie 2021.

Guvernul a aprobat, în ședința de joi prelungirea până la 30 iunie 2021 a acordării indemnizației pentru timpul redus de muncă (Kurzarbeit), a celei pentru reducerea activității profesioniștilor, precum și a indemnizației de șomaj tehnic pentru angajați și alte categorii de profesioniști, scrie Mediafax. 

Astfel, se va prelungi acordarea șomajului tehnic (OUG 30/2020) pentru domeniile restricționate din cauza pandemiei Covid-19, până la 30 iunie 2021, anunță Ministerul Muncii și Protecției Sociale.

De asemenea, măsura privind timpul redus de muncă pentru salariați/profesioniști (OUG 132/2020) se prelungește până la aceeași dată.

Completări adoptate

 

Totodată, în scopul flexibilizării condițiilor de accesare a indemnizației pentru timp redus de muncă, au fost adoptate o serie de completări:
- cele 5 zile în care reducerea timpului de muncă este obligatorie nu mai trebuie să fie consecutive;
- angajatorul va putea reduce timpul de muncă al salariaţilor cu cel mult 80% din durata prevăzută în contractul individual de muncă;
- interdicția de angajare sau subcontractare pentru activități similare supuse reducerii timpului de muncă se va aplica strict la nivelul locurilor de muncă afectate de această măsură și nu la nivelul angajatorului în ansamblul său, ca în prezent.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google PlayIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


nxt.201
YesMy