MAI vrea modificarea Codului Rutier. Cele două situaţii în care poliţiştii vor fi obligaţi să pună fiola şoferilor

Facebook Poliţia Română
Facebook Poliţia Română

Ministerul Afacerilor Interne a propus un proiect de modificare a Codului Rutier, care prevede că poliţiştii vor fi obligaţi să verifice cu alcooltestul sau cu drug-testul şoferii în anumite situaţii. 

Actualmente, poliţiştii decid dacă este sau nu nevoie de testarea şoferilor cu drug-testul sau cu alcooltestul, însă MAI vrea ca acest lucru să devină obligatoriu în două situaţii. 

Concret, conform promotor.ro, la articolul 38 din Codul Rutier ar urma să fie introdus un nou alineat, care să oblige la testarea şoferilor. Cele două situaţii în care acest lucru se va întâmpla sunt atunci când "în vehicul sunt identificate recipiente cu alcool ce prezintă urme de consum sau substanțe care pot avea efecte psihoactive, ori persoana e în evidențele poliției fiindcă a condus sub influența băuturii sau a drogurilor, a fugit de la locul accidentului, a fost condamnat pentru trafic sau consum de droguri și substanțe psihoactive".

"Polițistul rutier este obligat să solicite efectuarea testării persoanelor […] în vederea stabilirii prezenței alcoolului în aerul expirat sau testarea preliminară a prezenței în organism a unor substanțe psihoactive atunci când:

a) în vehicul sunt identificate recipiente cu alcool ce prezintă urme de consum sau substanțe care pot avea efecte psihoactive;

b) persoana figurează în evidențele poliției că a săvârșit infracțiunile prevăzute la art. 336, art. 3361 , art. 337 sau art. 338 din Codul Penal, infracțiunile prevăzute de Legea nr. 143/2000 privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri, […] infracțiunile prevăzute de Legea nr. 194/2011 privind combaterea operațiunilor cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive”, este noua prevedere legislativă care ar urma să fie introdusă în Codul Rutier.

Rămâne de văzut dacă proiectul de modificare va fi aprobat şi va ajunge în Monitorul Oficial. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel