LUPTĂ între PNL și USR-PLUS pe Justiție și Finanțe! Care sunt propunerile

Guvern Foto: Crișan Andreescu
Guvern Foto: Crișan Andreescu

Partidele din viitoarea coaliție de guvernare a țării, PNL și USR-PLUS, poartă o dispută asupra Ministerelor Justiției și Finanțelor Publice.

Conform surselor Digi 24, Partidul Național Liberal nu vrea să renunțe la miniștrii Florin Cîțu (MFP) și Cătălin Predoiu (MJ), în timp ce Alianța USR-PLUS a cerut ferm ca următorii miniștri să fie Claudiu Năsui (MFP) și Stelian Ion (MJ).

Liberalii vor să-și mențină miniștrii în posturile principale

„Vor fi negocieri grele pentru că principalele partide, PNL și Alianța USR-PLUS, ar vrea aceleași Ministere importante. Vorbim de Ministerul Justiției, dorit de partidul condus de Dan Barna și Dacian Cioloș, unde Stelian Ion ar urma să fie numit. Vorbim și de Ministerul Finanțelor Publice, un Minister important dorit de USR-PLUS pentru Claudiu Năsui.

Pe de altă parte, și liberalii vor să păstreze Ministerele pentru Florin Cîțu și Cătălin Predoiu, urmate de Ministerul Transporturilor și Ministerul Dezvoltării, alte Ministere pe care ambele partide le-ar dori”, a transmis un corespondent al televiziunii.

Un număr crescut de portofolii

Rareș Bogdan spunea că 10-11 portofolii ar trebui distribuite către PNL, 6-7 către USR-PLUS și 2 pentru UDMR. În acest calcul, sunt mai multe Ministere decât sunt în momentul de față, așa că este posibil ca Ministerul pentru Digitalizare și IT să se rupă de Ministerul Transporturilor, iar de la Ministerul Economiei să apară din nou Ministerul Turismului, mai spun sursele Digi 24.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel