Ludovic Orban, despre ipoteza Traian Băsescu în PNL

Ludovic Orban, care va candida joi pentru șefia liberalilor, a vorbit miercuri seară despre eventuala intrare a lui Traian Băsescu în marele PNL, după încheierea mandatelor de președinte al României.

Vezi și: Bombă din PNL: Traian Băsescu are loc asigurat în fruntea partidului

"Dacă Traian Băsescu, cel care începând de luni poate să intre într-un partid politic, vă cere să intre în Partidul Național Liberal, cum veți vota?", l-a întrebat Rareș Bogdan pe Ludovic Orban, în emisiunea "Jocuri de putere", de la Realitatea Tv.

"În primul rând, trebuie să vă spun despre această chestiune, că e de notorietate că eu am introdus un articol în statut, cu gândul la Băsescu și la Tăriceanu. Articolul din statut spune așa: că foștii președinți ai celor două partide (n.r. - PNL și PDL) care nu sunt actualmente membri ai Partidului nu pot fi primiți în marele Partid Național Liberal decât prin decizia Biroului Politic Național. Eu propusesem cu majoritate de două treimi, reunosc că nu m-am uitat dacă a rămas cu majoritate de două treimi.

Deci eu vă spun din capul locului: 1. Băsescu nu are ce să caute în Marele Partid Național Liberal. Eu voi vota întotdeauna, așa cum am fost consecvent în ultimii zece ani, pentru că, din păcate, a afectat negativ inclusiv percepția dreptei. El cu Tăriceanu sunt de fapt vinovații pentru faptul că nu s-a construit marele partid de dreapta încă din 2005-2006, când era Alianța D.A.. Și, practic, acest articol este în funcțiune și eu am convingerea că și dacă ar încerca să intre în Partidul Național Liberal n-ar avea nicio șansă. Dar oricum, de altfel, domnia sa la PMP cred că o să se ducă, că așa a anunțat", a răspuns Ludovic Orban.

Citește și: Ipoteza Băsescu în PNL, elucidată de un vicepreședinte liberal

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel