Traian Băsescu în PNL? Un vicepreședinte liberal a elucidat misterul

Vicepreședintele liberal, Mihai Voicu, a elucidat miercuri misterul privind o eventuală venire a lui Traian Băsescu în fruntea PNL, după încheierea mandatelor la Palatul Cotroceni.

Cu o zi înainte, deputatul PNL, Mircea Toader, declarase că, potrivit statutului, foștii președinți ai PDL și PNL sunt membri de drept în Biroul Permanent Național al noului Partid.

Vezi aici detalii: Bombă din PNL: Traian Băsescu are loc asigurat în fruntea partidului


Prezent în emisiunea "100 de minute", de la Antena 3, Mihai Voicu a afirmat că prevederea respectivă din statutul marelui PNL este preluată din vechiul statut al liberalilor, însă afirmațiile lui Mircea Toader conțin o inexactitate: doar foștii președinți care sunt în continuare membrii de partid - precum Crin Antonescu sau Mircea Ionescu Quintus - sunt membri de drept în Biroul Politic Național al formațiunii.

Alineatul 2 din articolul 69 al statului PNL prevede într-adevăr că membri de drept ai Biroului Politic Național sunt, printre alții, și "foștii Preşedinţi ai PNL, membri ai partidului".

Foștii președinți ai PDL sau PNL care nu sunt membri ai partidului au nevoie de permisia Biroului Politic Central pentru a putea adera la marele PNL, a mai explicat vicepreședintele liberal, care a dat asigurări că Traian Băsescu nu va primi un vot pozitiv în această eventualitate.

Întrebat despre ipoteza lansată de Mircea Toader, Mihai Voicu a transmis că "este probabil o dorință a dumnealui", ca Traian Băsescu să vină în PNL.

Citește și: Antonescu: Vreau să știu dacă voi fi coleg cu Băsescu în PNL

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel