Locurile în picioare pe stadion, reintroduse la Finala Cupei Ligii Angliei. Au trecut 34 de ani de la ultimul astfel de moment

Fotografie de la Marisa, Pexels
Fotografie de la Marisa, Pexels

Finala Cupei Ligii Angliei va putea fi văzută, de pe stadion, de fani care nu vor avea loc pe scaun. 

Finala Cupei Ligii engleze, care va opune Manchester United şi Newcastle United, pe 26 februarie, va fi prima după 35 de ani în care fanii vor avea locuri în picioare, a anunţat joi English Football League (EFL), conform Reuters.

Stadionul Wembley, cu o capacitate de 90.000 locuri, va dispune de zone pentru spectatori în picioare în spatele fiecărei porţi, în care se vor putea strânge 867 de fani ai ambelor cluburi.

Stadioanele echipelor din Premier League au eliminat locurile în picioare de aproape 30 de ani, ca urmare a tragediei de pe stadionul Hillsborough din 1989, în care 97 de suporteri ai lui Liverpool şi-au pierdut viaţa într-o învălmăşeală.

În aceste zone, fanii au voie să stea în picioare la meciuri în spaţii alocate în spatele unei bariere sau a unei şine care îi împiedică să cadă în faţă. În toate celelalte zone ale stadionului suporterii trebuie să rămână aşezaţi, a spus EFL într-un comunicat.

Decizia intervine după un proiect experimental în care cluburi precum Chelsea, Cardiff City, Manchester City, Manchester United şi Tottenham au primit licenţe pentru locuri în picioare în zone delimitate atât pentru fanii lor, cât şi pentru cei din deplasare.

Guvernul britanic a anunţat în iulie 2022 că mai multe cluburi de fotbal ar trebui să adopte sistemul de zone sigure de locuri în picioare în interiorul stadioanelor lor, scrie Agerpres. 

Manchester United, în faţa primului trofeu după 2017

Manchester United s-a calificat fără probleme în finala Cupei Ligii engleze la fotbal, după ce a dispus de Nottingham Forest cu scorul de 2-0, miercuri seara, pe Old Trafford, în manşa secundă a semifinalelor.

Diavolii roşii se impuseseră şi în prima manşă, cu scorul de 3-0, iar acum golurile au fost marcate de Anthony Martial (73) şi Fred (76).

În finală, programată pe 26 februarie, pe Wembley, Manchester United o va înfrunta pe Newcastle United, care a obţinut şi ea două victorii în semifinale, 1-0 şi 2-1 cu Southampton.

Manchester United va avea ocazia să câştige primul său trofeu după 2017, an în care a cucerit Cupa Ligii, dar şi Europa League.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel