Lista țărilor în care există riscuri crescute de a te îmbolnăvi de malarie

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Vezi în articol lista țărilor în care există riscuri crescute de contractare a malariei.

Malaria este o boală cauzată de paraziți din genul Plasmodium și este transmisă de țânțarii infectați. Zonele cu risc de malarie includ multe regiuni tropicale și subtropicale din întreaga lume. În România au fost înregistrate, până în acest moment, mai multe cazuri la persoane care au călătorit în zone tropicale. Unele dintre țările cu risc ridicat de malarie includ:

1. Nigeria: Malaria este o problemă serioasă în Nigeria, cu prevalență ridicată în întreaga țară, în special în zonele rurale și în timpul sezonului ploios.

2. Republica Democratică Congo: Este printre cele mai afectate țări de malarie din lume, cu un număr semnificativ de cazuri, mai ales în regiunile estice și nordice.

3. Mozambic: Malaria este endemică în Mozambic, cu riscuri mai mari în zonele rurale și în timpul sezonului ploios.

4. Uganda: Prevalența malariei este ridicată în Uganda, cu riscuri semnificative în zonele rurale și în timpul sezonului ploios.

5. Burkina Faso: Este una dintre țările din Africa de Vest cu cel mai înalt nivel de incidență a malariei, în special în regiunile rurale.

Țări cu risc mediu sau mic de contractare a malariei

6. Myanmar (Birmania): Malaria este prezentă în Myanmar, cu riscuri mai mari în regiunile rurale și muntoase.

7. India: Riscul de malarie variază în funcție de regiune și de sezon în India, fiind prezent mai ales în zonele rurale și mai puțin dezvoltate.

8. Thailanda, Vietnam și Cambodgia: Aceste țări din Asia de Sud-Est pot avea un risc mediu de malarie, mai ales în regiunile rurale.

9. Indonezia: Malaria poate fi o preocupare în Indonezia, în special în regiunile rurale și în anumite insule.

10. Kenya și Tanzania: Malaria este prezentă pe întreg teritoriul acestor țări, cu riscuri mai mari în zonele rurale și mai puțin dezvoltate.

11. Malawi: Riscul de malarie este semnificativ în Malawi, cu prevalență ridicată în zonele rurale și în apropierea lacurilor și râurilor.

12. Honduras, Nicaragua și Panama: Aceste țări din America Centrală pot avea un risc mai mic de malarie în comparație cu altele din aceeași regiune.

13. Brazilia, Peru și Columbia: Riscul de malarie în aceste țări din America de Sud poate varia, dar în general este mai mic în comparație cu alte țări din regiune, scrie Chat GPT.

VEZI ȘI: Nouă cazuri de malarie înregistrate în România. Avertismentul ministrului Rafila: Simptomele pot fi confundate cu o infecție virală. Tratamentul e complicat

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel