Lista cu remanierile posibile după rotativa guvernamentală. Chirieac: Este neverosimilă

Sursa foto: Facebook Guvernul României
Sursa foto: Facebook Guvernul României

Sunt deja discuții legate de ce anunța Marcel Ciolacu. Ar urma să se facă remanieri odată cu rotativa guvernamentală și preluarea postului de premier al României de către liderul PSD. Ce spune analistul politic Bogdan despre numele vehiculate în acest sens.

Sunt mai multe nume vehiculate, în acest moment, care ar fi vizate de remanieri, după ce Marcel Ciolacu va prelua funcţia de premier al României: din partea PSD - Florin Spătaru şi Alexandru Rafila, de la PNL - Lucian Bode şi Virgil Popescu, de la UDMR - Eduard Novak, Tanczos Barna sau Cseke Attila.

"Este neverosimilă (n.r. lista cu numele vehiculate). Nu cred că Alexandru Rafila va pleca din funcţia de ministru al Sănătăţii. El este un purtător de imagine pentru PSD. Nu cred că Lucian Bode va pleca din funcţia de ministru fiindcă el este secretarul general al partidului şi partidul are nevoie să se structureze în acest moment, iar la UDMR... UDMR-ul ştiţi bine că nu acceptă remanieri. Nu ştiu dacă, în cazul acesta, cumva, vor reuşi să le mai smulgă un minister, ţinând seama că au doar 7% în Parlament", a spus analistul politic Bogdan Chirieac.

Cât despre faptul că sunt voci care susţin faptul că UDMR are mult prea multe portofolii în Guvern, analistul politic a mai spus: "Este adevărat. În acelaşi timp, UDMR trebuie să rămână la guvernare, fiindcă este o garanţie pentru minoritatea maghiară din România, foarte importantă în aceste condiţii grele de război la graniţă şi tulburări peste tot".

Ciolacu, precizări privind remanierile

Marcel Ciolacu, liderul Partidului Social Democrat, a vorbit luni, 1 februarie 2023, în Parlamentul României, unde a făcut precizări privitoare la rotativa la guvernare:

"Se va face această rotaţie, între prim-miniştri, în momentul în care toate lucrurile sunt aşezate şi discutate. Cunoaşteţi că preşedintele desemnează. Dacă este oportun să fie mai devreme, este mai devreme, dacă este oportun să fie o săptămână, două, după 25, pentru că trebuie închise anumite jaloane în Parlament sau în Guvern. Fără instrumentul PNRR, fără cererile de plată 2 şi 3, lucrurile se complică. Am intrat într-o stabilitate politică şi trebuie să o păzim”, a spus Ciolacu.
Președintele PSD a mai precizat că se are în vedere și posibilitatea unei remanieri:

"Mai mult ca sigur că va fi şi o remaniere. Va fi în discuţie şi o remaniere, mai mult ca sigur. Este o normalitate, nu înseamnă că cineva… Sunt oameni care ţin acest ritm, oameni care nu rezistă la acest ritm, e ceva normal“, a mai precizat liderul PSD.

De asemenea, Marcel Ciolacu a fost întrebat și dacă vor exista schimbări în ministerele deținute de UDMR:

"Momentan plecăm de la o bază, care înseamnă protocolul. Iertaţi-mă, facem politică, politica înseamnă negociere. Important este că am ajuns la nişte principii şi la faptul că nu facem trageri de ministere din căciulă. Aţi văzut ce s-a întâmplat când am tras din căciulă, doi ani de zile a fost un dezastru. Dacă vreţi să ne întoarcem la căciulă, pe mine nu. Eu de încălţat cu fesul nu mă încalţ“, spune Marcel Ciolacu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel