Legea Bugetului, şanse minime de realizare în 2019. Chirieac: Suntem în faţa unei aberaţii politice. Asta aş face eu, cu cinism

Analistul politic Bogdan Chirieac a declarat că legea bugetului nu mai poate fi făcută anul acesta, din cauza crizei guvernamentale în care se află România, dar a explicat şi ce ar face cu câteva luni înainte de alegerile locale de anul viitor, dacă ar fi în spatele uşilor închise. 

"Legea bugetului nu mai poate fi trecută anul ăsta, tehnic vorbind, din cauza evenimentelor politice care s-au petrecut în ultima lună. S-ar putea să mergem inclusiv cu o sesiune parlamentară extraordinară în ianuarie. Gândiţi-vă că anul ăsta, pentru că dl preşedinte Iohannis l-a blocat, am avut bugetul pe la 1 mai. Bugetele locale au fost şi mai târziu. Nu cred că va fi atât de târziu, deşi nu exclud,  pentru că suntem în faţa unei aberaţii politice. Cinci partide politice îl sprijină pe al şaselea să intre la guvernare, fără ca partidele respective să dorească să îşi pună oameni în Guvern. Guvernul este o oală sub presiune în această situaţie. Este o nebunie! Ce garanţie am eu, ALDE spre exemplu, că PNL îşi va îndeplini angajamentele faţă de mine, dacă nu am niciun ministru în Guvern?", a spus Bogdan Chirieac la Antena 3. 

"Perioadă de haos"

"Alegerile locale sunt în iunie. Cu trei luni înainte, toate partidele vor încerca să îşi atragă primarii, chiar dacă sunt de la PSD. Toţi vor încerca asta! Urmează o perioadă de haos pe care, dacă aş fi în spatele uşilor închise, cu cinism, eu aş încerce ce spunea dl Caramitru: istoria cu cătuşele. Asta ar ţine publicul ocupat tot anul viitor şi publicul are nevoie să fie ocupat anul viitor", a mai spus Chirieac. 

Guvernul Orban, încercări grele

"În acest guvern, fiecare mişcare făcută va trebui negociată cu cinci partide, plus grupul minorităţilor. Cine crede că asta este lin, se înşeală amarnic. Şi greaua moştenire va fi crezută de public doar vreo 20 de minute. Totul se întâmplă acum pentru candidatura domnului preşedinte Iohannis şi toate aceste partide cred că ar trebui să îl sprijine deschis", a concluzionat analistul politic. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel