Legătura dintre Hagi-Sofia Vicoveanca și IMM-uri - discurs al lui Vosganian

Invitat la forumul dedicat IMM-urilor de miercuri, ministrul Economiei Varujan

Ministrul Economiei a adus o singură soluție pentru IMM-uri, deși acesta era scopul forumului. Vosganian a susținut că spiritul antreprenorial trebuie cultivat încă din liceu, după care și-a umplut discursul cu povești din istorie, informează Ziarul Financiar.

Varujan Vosganian a explicat că românii au avut parte de o criză mai aspră ca în alte țări printr-o incursiune în istoria moharhiei britanice. "Ca să fac o comparaţie care nu are alt scop decât să ne facă să înţelegem de ce societatea românească a fost nepregătită pentru asta, am citit odată un studiu despre monarhia britanică şi care spunea că, în anul 1901, după moartea Reginei Victoria, au trebuit să treacă 6 luni ca protocolul să poată adapta după trei generaţii: Regina Victoria domnea de la 1837, deci după 64 de ani, protocolul Casei Regale era deja complet neîndemanatic în a transfera protocolul de la o regină la un rege. Cum urma să fie nepotul Reginei, Edward al VII-lea. Tot aşa şi noi", a spus Vosganian.

Vosganian a spus că IMM-urile ar trebui corelate cumva cu industria, fără a da exemple de industrii care ar putea ajuta la dezvoltarea IMM-urilor și fără a explica situația actuală a IMM-urilor. Pentru o mai bună înţelegere, ministrul a considerat elocvent exemplul bătăliei de la Waterloo. "Ca să fac iarăşi o comparaţie care ar putea să ne ajute, în bătălia de la Waterloo, la un moment dat, francezii, nerăbdători, în frunte cu mareşalul Ney, au ieşit cu cavaleria din rândurile armatei franceze şi s-au năpustit asupra primilor englezi. Cavaleria lui Ney a fost măcinată, iar când s-a întors, Napoleon l-a intrebat: cum ai putut să pleci la atac fără să ai sprijinul infanteriei şi al artileriei? Tot aşa şi cu IMM-urile. N-o să reuşim să ne îndeplinim obiectivele în ceea ce priveşte IMM-urile, fără a le introduce într-un program amplu...", a mai spus Vosganian.

După aceea, ministrul a adăugat ca proprietate a industriei mândria națională. "E foarte bine că suntem mândri de Sofia Vicoveanca şi de Hagi. Dar e vremea să fim mândri şi de industria românească. Să fim mândri nu doar de mărcile simbolice, cum este frunza. Să fim mândri cum sunt mândri suedezii şi de rulmentii lor, cum sunt mândri nemţii de maşinile lor, cum sunt mândri italienii de pantofii lor", a completat Vosganian.

Deși declarația ministrului Economiei a fost impresionată în exemple și detalii, a omis obiectul discuției, și anume soluţii concrete pentru dezvoltarea IMM-urilor în România.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel