Kelemen Hunor, la ușă, în timp ce premierul Nicolae Ciucă vorbește. Bogdan Chirieac: Aruncă vechiul protocol la gunoi. Spune: Orice angajament facem nu putem să-l ținem

foto Antena 3
foto Antena 3

Antena 3 a difuzat imagini cu liderul UDMR, Kelemen Hunor, care stă la ușă, la Palatul Victoria, în timp ce premierul Nicolae Ciucă vorbește. 

Kelemen Hunor, vicepremier în funcție, a ales să rămână la ușa sălii în care se ține ședința de Guvern, transmite Antena 3. Analistul politic Bogdan Chirieac a reacționat la imaginile prezentate drept ”grăitoare”. 

”Sunt grăitoare - n.r. imaginile. Dom`ne, dacă ai un protocol negociat la vremea respectivă, ce te costă să fii măcar o dată altfel decât în România? Să fii neamț o dată? Ține-te de protocol! De ce au mai făcut protocolul dacă se schimbă lucrurile? Că se schimbă tot timpul lucrurile! Știm de ce s-a modificat protocolul! Știm cu toții, știu și dânșii... Atunci negociază de la zero, ia-l de la zero, vezi dacă-i mai faci loc UDMR-ului la guvernare sau nu, că PSD și PNL au peste 50%, și aruncă vechiul protocol la gunoi, dar, de aici încolo, spune: orice angajament facem, nu putem să ni-l ținem! Despre asta este vorba. Era un lucru nou în politica românească această rotativă, cu semnificații și-n politica internațională recentă - vezi Israelul - și-n politica românească interbelică, aveau niște semnificații... Spui că absorbi fondurile europene, atâtea zeci de miliarde, afli că 9 miliarde sunt în risc de dezangajare. Aia nu respecți, protocolul nu-l respecți, că ți se pare ție că e mai bine așa. Aici trebuie să-i dau dreptate președintelui Klaus Iohannis: aveți un protocol, țineți-vă de el! Ar fi putut fi primul acord care se respectă, e clar că nu se mai respectă” a reacționat Bogdan Chirieac. 

DCNews l-a contactat pe Kelemen Hunor în legătură cu imaginile prezentate, pentru a vedea dacă a fost un gest întâmplător sau nu. Revenim într-o știre separată. 

EXCLUSIV  De ce a stat Kelemen Hunor la ușa sălii în care se ținea ședința de Guvern. Răspuns exclusiv: Am întârziat un pic... Atât!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel