Judecătorul Lidia Bărbulescu de la ÎCCJ s-a pensionat

barbulescu
barbulescu

Cererea de pensionare a judecătorului Lidia Bărbulescu de la ÎCCJ a fost admisă de Plenul Consiliului Superior al Magistraturii, în ședința de joi. Din 2001, Lidia Bărbulescu a fost judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, fiind vicepreşedinte al acestei instanţe din 1 aprilie 2003.

 Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii prin care s-a luat act de cererea judecătoarei Lidia Bărbulescu va fi înaintată Preşedinţiei, pentru emiterea decretului de eliberare din funcţie prin pensionare.

 Judecătoarea Lidia Bărbulescu a fost membru al Consiliului Superior al Magistraturii până în 2010, iar din ianuarie 2008 până în ianuarie 2009 a fost preşedinte al CSM.

 Lidia Bărbulescu a asigurat interimatul la conducerea ICCJ aproximativ un an, după pensionarea lui Nicolae Popa.

 În 22 octombrie 2009, Consiliul Superior al Magistraturii a luat în discuţie candidaturile pentru postul de preşedinte al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, rămas vacant în urma pensionării lui Nicolae Popa, începând cu luna septembrie 2009. Atunci au candidat Lidia Bărbulescu, Gabriela Victoria Bîrsan, Elena Cîrcei, Dănuţ Cornoiu şi Ilie Iulian Dragomir, toţi judecători la instanţa supremă.

În 3 decembrie 2009, preşedintele Traian Băsescu a anunţat că nu o va numi pe Lidia Bărbulescu în funcţia de preşedinte al instanţei supreme. Astfel, procedura de numire a şefului ICCJ a fost reluată începând cu 22 decembrie 2009, când CSM a fost notificat de către Administraţia Prezidenţială.

 Lidia Bărbulescu, care era vicepreşedinte al ICCJ, a asigurat interimatul la conducerea instanţei aproximativ un an, până la numirea Liviei Stanciu, în 17 septembrie 2010.

 În 1 noiembrie 2010, la alegerile pentru CSM, Lidia Bărbulescu a fost printre cei 11 membri aleşi de magistraţi în Consiliu. Lista cu cei 11 membri ai CSM a fost validată de Senat în decembrie 2010, ulterior fiind contestată de 30 de senatori PDL la Curtea Constituţională.

 Lidia Bărbulescu a fost, din 1978 până în 1987, judecator la Judecătoria Slatina, iar în perioada 1987- 2001 a activat în cadrul Tribunalului Olt, pe care l-a condus în calitate de preşedinte în perioada 1998-2001.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel