Jucătorul brazilian Daniel Araujo a primit cetăţenia română şi va putea evolua pentru naţionala României

Jucătorul brazilian Daniel Araujo a primit cetăţenia română şi va putea evolua pentru naţionala României
Jucătorul brazilian Daniel Araujo a primit cetăţenia română şi va putea evolua pentru naţionala României

Jucătorul brazilian Daniel Araujo Carreteiro, legitimat la echipa de futsal CS United Galaţi, a primit cetăţenia română şi va putea evolua pentru naţionala României de futsal, a anunţat Federaţia Română de Fotbal pe site-ul său.

Născut la 15 martie 1994 la Rio de Janeiro, Daniel Araujo este unul dintre cei mai buni jucători din Liga I. El a evoluat pentru prima oară în România pentru Informatica Timişoara în 2018, iar un an mai târziu a ajuns la Galaţi. Alături de CS United Galaţi, Daniel Araujo a evoluat de două ori consecutiv în UEFA Futsal Champions League.

"Este o bucurie enormă, inclusiv cei din familia mea din Brazilia au fost fericiţi când le-am dat vestea"



"Este o bucurie enormă, inclusiv cei din familia mea din Brazilia au fost fericiţi când le-am dat vestea. Sunt din 2018 în România, iar din 2019 la Galaţi. Le spun tuturor cu mândrie că aceasta este casa mea! Sper să pot ajuta naţionala României", a spus Daniel Araujo.

Se acordă cetăţenia română domnului Araujo Carreteiro Daniel, cetăţean brazilian, fiul lui Francisco Assis şi Lanuzia, născut la data de 15 martie 1994 în localitatea Niteroi, Brazilia, se arată în Hotărârea de Guvern aprobată în şedinţa de miercuri.

Alți jucători de futsal care au fost naturalizați și evoluează pentru naționala României



Şi alţi jucători de futsal au fost naturalizaţi şi joacă pentru naţionala României, brazilienii Savio Valadares, Felipe Oliveira, Carlos Henrique Ribeiro sau portughezul Paulo Ferreira.

Cel mai scump jucător din lume joacă la Real Madrid

Amintim faptul că brazilianul Vinicius Junior, de la Real Madrid, este cel mai scump jucător din lume, cu o valoare de piaţă estimată la 166,4 milioane de euro, potrivit unui studiu realizat de Observatorul pentru fotbal (CIES). 

CIES a prezentat miercuri lista semestrială a celor 100 de jucători din cele cinci mari campionate ale Europei (big-5) cu cele mai mari valori de transfer, estimate pe baza unui algoritm.

Vinicius Junior, urmat de Phil Foden și Erling Haaland

Vinicius Junior (166,4 milioane de euro) este urmat de englezul Phil Foden, de la Manchester City (152,6 milioane de euro), şi de norvegianul Erling Haaland de la Borussia Dortmund (142,5 milioane de euro).

Aceste sume nu iau în calcul eventualele clauze de reziliere din contractele jucătorilor. Pe posturi, valorile cele mai ridicate au fost măsurate pentru italianul Gianluigi Donnarumma (PSG) în cazul portarilor, portughezul Ruben Dias (Manchester City) pentru fundaşii centrali, canadianul Alphonso Davies (Bayern Munchen) pentru fundaşii laterali, englezul Jude Bellingham (Borussia Dortmund) pentru mijlocaşii defensivi, germanul Florian Wirtz (Bayer Leverkusen) pentru mijlocaşii ofensivi şi Vinicius Junior pentru atacanţi.

Francezul Kylian Mbappe (PSG) are valoarea cea mai ridicată pentru jucătorii al căror contract expiră în luna iunie. Valorile au fost calculate folosind abordarea econometrică dezvoltată de CIES,

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel