Jean Claude Juncker: Era bine dacă eram premierul Marii Britanie

Bogdan Bolojan / 23 feb 2018 / 15:42
Jean-Claude Juncker
Jean-Claude Juncker

Preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, a afirmat - în glumă - că ar fi fost bine pentru Marea Britanie ca el să fi fost prim ministru, relatează vineri Press Association (PA). 

La sosirea sa la reuniunea informală de la Bruxelles la care se va discuta în principal despre bugetul Uniunii Europene după ieşirea Marii Britanii din blocul comunitar, Jean Claude Juncker a ţinut să precizeze că premierul britanic Theresa May nu l-a informat în legătură cu rezultatele reuniunii de joi a "cabinetului de război" britanic, consacrată pregătirii următoarei faze a negocierilor de ieşire. 

Juncker a adăugat apoi: "Nu sunt premierul britanic. Ar fi fost bine pentru Marea Britanie, dar nu sunt". 

Amintiri nu prea frumoase 

Jean Claude Juncker şi-a dobândit reputaţia de "oaie neagră" a susţinătorilor Brexit, iar fostul premier David Cameron a încercat, fără succes, să oprească numirea sa ca preşedinte al Comisiei Europene, în 2014, aminteşte PA. 

Subiectul controversat al modalităţii de desemnare a succesorului lui Jean-Claude Juncker la preşedinţia Comisiei Europene se află de asemenea pe agenda reuniunii de vineri de la Bruxelles, relatează Agerpres.

[citeste si]