Replica dură a lui Juncker după "șantajul" premierului Cameron

Candidatul conservatorilor la președinția Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, i-a dat prima replică lui David Cameron, după ce premierul Marii Britanii a avertizat că Regatul Unit va părăsi Uniunea Europeană dacă reprezentantul PPE va conduce Executivul european.

Premierul britanic David Cameron se opune cu încăpățânare   numirii lui Jean-Claude Juncker la președinția Comisiei Europene. Surse citate săptămâna trecută de presa germană spun că britanicul a amenințat, în cadrul summit-ului de la Bruxelles, că Marea Britanie iese din UE dacă Juncker devine șeful CE.

Nu voi îngenunchea în fața britanicului, a spus Juncker, joi, în fața grupului Partidului Popularilor Europeni din Parlamentul European, citat de Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Anterior, Juncker le-a cerut liderilor europeni să nu se lase "șantajați" de David Cameron.

La nivel informal, cea mai mare greutate în chestiunea numirii noului președinte al CE o are poziția Angelei Merkel, care este pusă să aleagă între respectarea procesului democratic stabilit de Tratatul de la Lisabona și Marea Britanie. 

Premierul Ungariei, Viktor Orban, este celălalt oponent categoric al numirii lui Juncker, deși cei doi sunt colegi de familie europeană. Italia, Suedia și Olanda tind și ele spre a nu-l susține pe luxemburghez.

Fractură în PPE chiar în ziua votului. Un lider național a trădat candidatul susținut de Merkel la șefia CE

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel