Brexit. Juncker, îngrijorat: Nu cred că vom reuși

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, este de părere că va fi nevoie de mai mult de doi ani pentru a conveni toate reglementările pentru ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană (UE), relatează vineri agenția Reuters, preluată de Agerpres.

Nu cred că vom reuși în doi ani să clarificăm reglementările pentru ieșirea Marii Britanii din UE și (să clădim) relațiile în întregime dintre Marea Britanie și continentul european, a declarat Juncker joi, într-un discurs în marja Conferinței internaționale pentru securitate de la Munchen.

Premierul britanic, Theresa May, a anunțat că va activa Articolul 50 din Tratatul UE de la Lisabona în martie, pentru a demara negocierile privind separarea dintre Londra și Bruxelles, negocieri ce ar putea dura până la doi ani.

Potrivit lui Juncker, cel puțin 20.000 de legi trebuie modificate în Marea Britanie înainte ca regatul să poată părăsi blocul comunitar și Londra nu are dreptul să încheie acorduri comerciale bilaterale cât timp este încă în UE.

Acordurile comerciale țin de (competența) UE. Marea Britanie nu poate încheia acorduri comerciale cu jumătate din omenire, cu toate că ea procedează invers, a mai spus șeful executivului comunitar.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel