Munca în Marea Britanie: CLARIFICĂRI post-Brexit pentru români

Londra, Marea Britanie
Londra, Marea Britanie

Cetăţenii UE veniţi în Marea Britanie în perioada de tranziţie ar putea rămâne pe termen nedefinit, dar familiile nu vor fi acceptate automat.

Cetăţenii Uniunii Europene care sosesc în Marea Britanie în perioada de tranziţie de după Brexit vor putea cere să rămână în această ţară pe termen nedefinit, dar nu-şi vor putea aduce automat şi familiile, a indicat miercuri guvernul de la Londra, potrivit Reuters.

Un document publicat pe site-ul executivului britanic a prezentat un sistem conform căruia cetăţenii UE care vin în Marea Britanie după ce aceasta va ieşi din blocul comunitar - dar înainte de încheierea aşa-zisei perioade de implementare - vor avea posibilitatea de a rămâne în Regatul Unit suficient ca să devină eligibili pentru a obţine dreptul de rezidenţă permanentă.

În schimb, dreptul lor de a-şi reîntregi familiile după perioada de implementare - tranziţie - va fi guvernat de legislaţia britanică, şi nu de cea a Uniunii Europene, care stipulează un regim mai strict decât sistemul actual al UE, care le asigură membrilor de familie dreptul automat de acces.

Drepturile celor care vin în Marea Britanie în timpul tranziţiei urmează să fie definite de legislaţia britanică şi interpretate exclusiv de tribunalele britanice, a menţionat Ministerul de Interne britanic. Judecătorii britanici nu vor putea recurge la Curtea Europeană de Justiţie pentru chestiuni de interpretare.

[citeste si]

Limitarea imigraţiei a fost unul din motivele cheie pentru care britanicii au votat în favoarea ieşirii din UE la referendumul din 2016, pe fondul unui important aflux de cetăţeni ai UE, mai ales din ţări mai sărace din estul Europei. Luna trecută, premierul britanic Theresa May a intrat în contradicţie cu Bruxellesul afirmând că cei care vin în perioada de tranziţie vor fi trataţi diferit de cei veniţi în ţară înainte de ieşirea sa din UE, prevăzută pentru 29 martie 2019.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel