Procesul fraților Tate poate începe după 10 luni de la acuzare

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Tribunalul București a decis vineri că procesul personalității online Andrew Tate, acuzat de trafic de persoane, poate începe. Decizia vine la 10 luni de la punerea sa sub acuzare, iar reprezentantul acestuia a declarat că va contesta decizia, relatează Reuters.

Tate a fost pus sub acuzare în iunie împreună cu fratele său Tristan și două românce, pentru trafic de persoane, viol și formarea unui grup infracțional organizat în scopul exploatării sexuale a femeilor. Acuzațiile au fost negate de inculpați.

Conform legislației românești, cazul a fost evaluat de camera preliminară a Tribunalului București, care trebuia să examineze legalitatea dosarului și a probelor. Acest proces a fost finalizat, iar judecata în fond poate începe.

"Instanța constată legalitatea administrării probelor de către procurori și dispune începerea judecății", a comunicat Tribunalul București, precizând că decizia poate fi contestată.

Reprezentanții fraților Tate au afirmat că nu a fost stabilită o dată pentru proces, adăugând că "decizia va fi atacată cu apel".

În martie, o instanță românească a aprobat solicitarea Marii Britanii de a-i extrăda pe frații Tate pentru acuzații de agresiune sexuală datând din perioada 2012-2015. Extrădarea însă va avea loc doar după finalizarea procedurilor judiciare din România.

Frații Tate, foști kickboxeri cu dublă cetățenie americană și britanică, sunt cei mai cunoscuți suspecți judecați pentru trafic de persoane în România. Cazul lor reprezintă un test pentru DIICOT, unitatea de combatere a crimei organizate din România.

Traficul de persoane și violul se pedepsesc cu închisoare de până la 10 ani.

Frații Tate au fost reținuți de poliție în timpul anchetei penale, de la sfârșitul lui decembrie 2022 până în aprilie 2023, pentru a-i împiedica să fugă din țară sau să influențeze martorii. Ulterior, au fost plasați în arest la domiciliu până în august, când instanțele au dispus control judiciar, o măsură preventivă mai ușoară care le permite să se deplaseze liber, dar nu și să părăsească țara.

Procurorii români au afirmat că frații Tate și-au recrutat victimele seducându-le și pretinzând în mod fals că doresc o relație sau căsătorie. Victimele au fost apoi duse la proprietăți din afara Bucureștiului și, prin violență fizică și intimidare psihică, au fost exploatate sexual. Inculpații le obligau pe victime să producă conținut pornografic pentru site-uri de socializare, generând profituri financiare substanțiale.

Tate, care se autointitulează misogin, a câștigat milioane de fani promovând un stil de viață ultra-masculin, despre care criticii spun că denigrează femeile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel