Juncker: Funcționarii britanici de la Bruxelles ar putea primi cetățenie belgiană

Bogdan Bolojan / 03 mai 2018 / 14:30 Salveaza PDF Comentarii

Funcţionarii britanici ai Uniunii Europene aflaţi în Bruxelles ar trebui să primească cetăţenia belgiană după Brexit dacă doresc acest lucru, a declarat joi preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, care a cerut Belgiei să renunţe la politica de respingere a majorităţii acestor solicitări, transmite Reuters. 

Juncker a făcut această propunere într-o dezbatere din plenul Parlamentului European, la care a fost invitat premierul belgian Charles Michel. 

În cadrul Comisiei Europene lucrează în prezent circa 1.000 de britanici care îşi vor pierde statutul de cetăţean al UE odată cu retragerea Marii Britanii din blocul comunitar, în martie anul viitor. 

Mulţumind pentru generozitatea Belgiei de a găzdui instituţiile Uniunii Europene, Jean-Claude Juncker s-a referit la temerile existente în rândul personalului său britanic că şi-ar putea pierde locurile de muncă şi carierele după Brexit. 

Mesaj pentru Belgia 

''Mi-ar plăcea, de asemenea, ca autorităţile belgiene să manifeste aceeaşi generozitate atunci când vine vorba despre a acorda cetăţenia belgiană oficialilor britanici care sunt aici la Bruxelles. Ei merită asta. Dar, cum ştiu că prim-ministrul este uneori extrem de generos, sunt absolut sigur că el va ţine cont de dorinţele şi remarcile noastre'', a spus Juncker adresându-se şefului executivului belgian. 

Luna trecută, Jean-Claude Juncker le-a promis funcţionarilor europeni cu cetăţenie britanică că nu îşi vor pierde locurile de muncă odată ce nu vor mai îndeplini un criteriu normal pentru a obţine un loc de muncă în instituţiile Uniunii Europene - acela de a fi cetăţean al UE, relatează Agerpres.

[citeste si]

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26