Ministerul Economiei: IT&C Huawei va investi 200 milioane euro în România

Huawei
Huawei

Producătorul chinez de echipamente IT&C Huawei va investi 200 milioane euro în România până în 2014, principalele proiecte fiind un centru de proiectare al companiei în zona Pipera, precum şi realizarea unei reţele de fibră optică la nivel naţional în parteneriat cu Transelectrica.

"Ministrul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, Ion Ariton, a deschis, astăzi lucrările mesei rotunde cu companiile chineze interesate să investească în România, organizată la sediul Ambasadei României la Beijing (...) Compania Huawei i-a prezentat demnitarului român planurile de investiţii pentru următorii ani în România. Compania chineză va investi 200 de milioane de euro până în 2014, principalele proiecte fiind inaugurarea în februarie 2012 a Centrului European de Proiectare Huawei în zona Pipera, lângă Bucureşti, precum şi realizarea unei reţele de fibră optică la nivel naţional, în colaborare cu Transelectrica", se arată într-un comunicat transmis de Ministerul Economiei şi Comerţului (MEC).

De asemenea, Ariton a discutat cu reprezentanţi ai China Coal Equipment and Engineering, companie interesată să investească în minele de huilă din Valea Jiului, şi cu oficiali ai companiei Sinohydro, cărora le-a prezentat stadiul proiectului centralei hidroelectrice de la Tarniţa Lăpuşteşti.

Directorul general al companiei Huawei România, Jeff Wang, declara la începutul lunii septembrie că producătorul chinez de echipamente IT&C Huawei intenţionează să deschidă în România al patrulea centru de suport global, primele trei fiind localizate în China, India şi Mexic, care va fi deservit de 1.500 de angajaţi până la finele anului 2014, din care 80% vor fi români.

În 2010, Huawei şi Romtelecom au dotat cu tehnologie de ultimă generaţie de comunicaţii cu fibră optică un laborator al Facultăţii de Electronică şi Telecomunicaţii din cadrul Universităţii Politehnica Bucureşti.

Înfiinţată în 1987, Huawei Technologies este unul dintre cei mai mari furnizori de soluţii IT&C la nivel global, cu venituri de peste 28 miliarde de dolari în 2010.

Compania este prezentă în peste 140 de ţări, iar pe piaţa românească a intrat în anul 2004.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel