Iordache întoarce la Parlament legile Justiției date de Prună

Ministrul Justiţiei, Florin Iordache, afirmă că va întoarce pachetul de legi ale Justiției elaborate de Raluca Prună. ”Magistrații mi-au spus că nu sunt bune”, a declarat Iordache, care speră ca România să scape de MCV în acest an.

Ministrul a evitat angajarea într-o dispută cu președinția. ”Așa numitul război între palate e contraproductiv, a spus Florin Iordache. Din punctul meu de vedere, toată lumea trebuie să fie calată pe o viaţă mai bună a românilor, cu toţii ne dorim să fie mai bine, mai multă linişte în acest context internaţional dificil şi cred că şi preşedintele, cât şi cei doi preşedinţi al Senatului şi al Camerei ar trebui să aibă aceeaşi direcţie. Eu cel puţin cred că un astfel de război, cum îi spuneţi dumneavoastră, nu este de bun augur', a afirmat Iordache, la plecarea de la şedinţa CSM.

Ministrul a afirmat că raportul MCV va arăta progresele 'remarcabile' pe care le-a făcut România. 'Cred că va arăta progresele remarcabile pe care le-a făcut România. (...) Eu reiterez că România în acest moment, în anul 2017, (...) ar trebui să încheie acest raport MCV', a precizat Iordache.

Voi susține legile care ies din CSM

Întrebat dacă va întoarce pachetul de legi ale justiţiei, ministrul a precizat că a constatat din discuţiile din CSM că judecătorii susţin că acele acte normative nu sunt bune. 'Înainte de a vorbi eu, a vorbit doamna Ghena şi alţi judecători care au spus aşa: în acest moment legile justiţiei, cum au fost promovate de vechiul CSM, sunt o catastrofă şi în acest moment în care judecătorii spun că acele legi nu sunt bune, nu respectă prevederile constituţionale, nu respectă realitatea cotidiană a României şi chiar ei doresc întoarcerea, fără îndoială, eu voi susţine ca aceste legi ale justiţiei, care nu au fost adoptate cu susţinerea unanimă a instanţelor, fără îndoială acele legi care vor reieşi din CSM pe acelea le voi susţine', a explicat el. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel