Arsene (CJ Neamț): ”De la Guvernul PNL citire: sistați lucrările!” Fonduri din PNDL, epuizate

Pixabay
Pixabay

Conform președintelui Consiliului Judeţean Neamț, Guvernul a informat administraţiile publice locale că fondurile din PNDL s-au terminat. 

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Neamţ, Ionel Arsene (PSD), a declarat, miercuri, că Guvernul a informat administraţiile publice locale că fondurile din Programul Naţional de Dezvoltare Locală pentru anul în curs s-au epuizat, informează Agerpres. 

"De la Guvernul PNL citire către administraţiile locale: sistaţi lucrările! Guvernul PNL nu a mai avut încotro şi a recunoscut, negru pe alb, că blochează ţara. Printr-un document emis de către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, toată administraţia publică din ţară este anunţată că s-au epuizat pe anul în curs toate fondurile alocate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, deşi nu au trecut nici 4 luni de la demararea lui, în 2021. Este de neconceput cum unui program prin care PSD a dezvoltat ţara şi a scos noroiul din sate, cei de la PNL au reuşit să îi pună cruce", a scris, pe Facebook, preşedintele CJ Neamţ.

Arsene, care este şi preşedinte al organizaţiei PSD Neamţ, a susţinut că primarii şi preşedinţii de consilii judeţene sunt atenţionaţi să renunţe la proiectele cu finanţare prin PNDL, decât să continue lucrările şi să înregistreze arierate.

Nu vor mai fi resurse pentru proiectele satelor din România

„Recunosc în felul acesta că nu vor găsi surse pentru susţinerea proiectelor de care au atâta nevoie satele României. Este cumplit cât de prost gestionează actuala guvernare problemele ţării şi cum îi leagă pe aleşii locali de mâini, luându-le şansa de a pune în practică proiectele pe care le gândiseră! De neconceput câte lucrări care nu sunt finalizate vor fi distruse de intemperii şi trecerea timpului, pentru că nu se găsesc fonduri pentru terminarea lor! Oare ce o fi în sufletul primarilor PNL, cărora PSD le-a dat bani de investiţii prin PNDL, şi care acum, când au partidul la guvernare, îşi condamnă comunităţile la subdezvoltare?", a adăugat Ionel Arsene.

Potrivit unui raport al Expert Forum, judeţul Neamţ se află în topul judeţelor cu proiecte prin PNDL, valoarea acestora fiind de 1,3 miliarde lei.

Ce spune Florin Cîțu

Premierul Florin Cîțu și-a exprimat punctul de vedere în această problemă pe pagina sa de socializare, publicând mesajul cu titlul „clarificare”. 

„Clarificare:

Toate lucrările de investiții prin PNDL vor fi finanțate de Guvernul României, conform legii. Ultimele tranșe de plată se referă la facturile depuse până în 15 iunie, care vor fi achitate etapizat până la 20 iulie. Plățile restante vor fi achitate imediat după rectificarea bugetară obișnuită, la mijlocul anului. Îi asigur pe toți aleșii locali că toate facturile conforme vor fi achitate și reafirm îndemnul de a lucra pentru a avea posiblitatea să decontăm cât mai mult”, a scris premierul pe pagina sa fe Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel