Ion Crăciunescu e sigur: Istvan Kovacs va arbitra finala Ligii Campionilor

Ion Crăciunescu, fostul mare arbitru român care a fost la centrul finalei Ligii Campionilor din 1995, este sigur că şi Istvan Kovacs va primi o astfel de şansă. 

”Istvan Kovacs a avut o prestație excelentă. A avut și mare noroc, dar au fost două echipe de nivel de Champions League, o competiție a lorzilor.

A avut noroc, pentru că la faza la care a avut răbdare și nu a acordat fault, a ieșit gol. Este limpede că imaginea pe care a lăsat-o în acest meci, dar nu numai, îl va conduce spre o finală în următoarea competiție.

Are mari șanse să arbitreze finala de la anul”, a spus Crăciunescu.

”Pentru sezonul actual nu se mai poate face nimic. El a arbitrat o semifinală, una dintre echipe va ajunge în ultimul act, astfel că Istvan Kovacs nu o mai poate arbitra.

Dar, pentru că acum se bucură de o imagine bună la UEFa eu cred că la anul va primi finala.

Ața mi s-a întâmplat și mie. Kovacs ocupă o poziție foarte bună acum la UEFA”, a mai spus Crăciunescu, pentru digisport.ro.

Kovacs, lăudat după semifinala City-Real

Arbitrul român Istvan Kovacs a fost lăudat după semifinala Ligii Campionilor dintre Manchester City şi Real Madrid. 

Acesta a gestionat perfect mai multe momente dificile, lucru care i-a atras simpatia analiştilor. Unul dintre aceste momente a fost chiar cearta cu antrenorul Pep Guardiola, care a fost gestionată cu mult calm. Guardiola i-a reproşat românului un out dictat eronat. Kovacs i-a arătat antrenorului cartonaşul galben, dar apoi a stat de vorbă cu el până l-a calmat, fără să îl elimine, în ciuda tonului ridicat pe care vorbea antrenorul spaniol. 

"Mi-am cerut scuze arbitrului, a fost doar emoția partidei. Pentru mine, a fost aut în favoarea lui City, dar el a decis altfel. Am reacționat sub impulsul emoției și i-am cerut scuze", a spus Pep Guardiola la final, citat de Digisport.ro.

Un alt moment greu a fost la golul patru marcat de City. Asta pentru că, înainte ca Bernardo Silva să şuteze spre poarta lui Courtois, Oleksandr Zinchenko fusese faultat la marginea careului de Toni Kroos. Deşi a avut intenţia să fluiere fault şi să oprească jocul, Kovacs a lăsat avantaj, iar faza a dus la golul marcat de Manchester City. 

"Avantaj genial lăsat de arbitrul Istvan Kovacs. Zinchenko a fost faultat de Kroos, dar jocul a continuat", a scris în timpul meciului Phil McNulty, jurnalist BBC, conform GSP.

Iar, în final, românul a acordat corect penalty pentru Real Madrid după un henţ clar în careul englezilor. În plus, nici nu a fost nevoie de consultarea VAR. 

"Așa trebuie să conduci o semifinală de Liga Campionilor între două dintre cele mai bune echipe din lume. Lecție de arbitraj din partea lui Istvan Kovacs", a spus şi Jeffery Buter, fost antrenor la juniorii Romei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel