Ioana Mihăilă, întrevedere cu ambasadorul Danemarcei în România. Ce au discutat

Ioana Mihăilă, întrevedere cu ambasadorul Danemarcei în România. Ce au discutat
Ioana Mihăilă, întrevedere cu ambasadorul Danemarcei în România. Ce au discutat

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a avut luni, 7 iuni, la sediul ministerului, o întrevedere cu ambasadorul Regatului Danemarcei în România, ES Søren Jensen.

'În cadrul întrevederii, s-a discutat, printre altele, despre intensificarea relațiilor de colaborare în domeniul sanitar și despre schimburi de experiență între profesioniști din Danemarca și România în domeniul digitalizării sistemului sanitar și al eficientizării energetice a spitalelor. De asemenea, cei doi oficiali au discutat și despre campaniile de vaccinare anti-COVID-19 din cele două state.', potrivit unui comunicat de presă.

Amintim faptul că Ioana Mihăilă a mai făcut declarații miercuri, în legătură cu un alt subiect. Ministrul a reacționat după ce o publicație din Sibiu a efectuat o investigație privind dezinfectanții. 

Trebuie începute investițiile în laboratoare de referință ale Institutului Național de Sănătate Publică, spune ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, întrebată despre dezinfectanții diluați, scrie Mediafax. 

O publicație din Sibiu, Turnul Sfatului, a cumpărat opt substanțe biocide, din care trei s-au dovedit a conține dezinfectanți diluați. În plus, unul dintre produsele testate nu conținea deloc substanța activă pentru care a primit avizul de punere pe piață.

„Așa am descoperit că, după intrarea în pandemie, România a fost de fapt inundată de dezinfectanți diluați. Și asta pentru că nimeni din țara aceasta nu mai verifică dacă biocidele cu care se dezinfectează de la populație, la medici și instrumentar din spitale, nu sunt cumva diluate”, au scris jurnaliștii citați.

Se vor face verificări?

Întrebată dacă are de gând să facă vreo verificare, Ioana Mihăilă a răspuns că a aflat recent de această problemă, dar va lua legătura cu Comisia de biocide a ministerului pentru a norma mai bine, dacă este cazul, controlul acestor biocide.

„Cred că este un semnal care ne spune că trebuie să începem să investim în laboratoare de referință ale Institutului Național de Sănătate Publică sau ale direcțiilor de sănătate publică și să întărim aceste instituții de control pentru că sănătatea noastră este prioritară”, a spus ministrul Sănătății.

CITEȘTE ȘI: Investigaţie Turnul Sfatului: Dezinfectanţi cu ZERO alcool etilic, vânduţi în pandemie

Publicaţia sibiană Turnul Sfatului a făcut o investigaţie pe mai multe produse biocide şi a descoperit că trei dintre acestea conţin dezinfectanţi diluaţi, iar unul nu conţine deloc substanţa activă pentru care a primit aviz de vânzare. 

Jurnalişti au ales, astfel, absolut la întâmplare, opt astfel de produse. Au ales atât biocide românești, cât și străine, atât dezinfectanți care se adresau populației generale, cât și produse ”de înaltă eficiență”, destinate în special cadrelor medicale sau sălilor de chirurgie. şi au mers cu ele la Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Chimie și Petrochimie, din București (Vezi știrea aici)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel