PNL, schimbare de plan înainte de votul pentru Guvernul Orban. Bolcaș: E ca sicriul lui Mohamed

Avocatul Lucian Bolcaș a vorbit despre noul plan al liberalilor în cazul în care Guvernul nu trece de primul vot, dar și despre alegerile anticipate.

Potrivit România TV, PNL schimbă foaia în pline negocieri. Liberalii iau în calcul un nou scenariu și anume, dacă nu trece Guvernul de primul vot în Parlament, nu-și vor mai susține al doilea Guvern, totul pentru a ajunge la alegerile anticipate.

"Este un plan care are multe hibe și anume, dacă acest Guvern nu va fi învestit, nu inseamnă că a căzut, prin lipsă de cvorum, evident. Și în aceste condiții votul va fi reluat. Reluarea votului înseamnă o nouă președinție. Nu se însumează o cădere de Guvern după un președinte, cu o cădere de Guvern după ce un nou președinte desemnează un premier, și urmeză două căderi la vot în Parlament. Chiar dacă e vorba de același președinte pentru că, din punct de vedere constituțional, președintele este o instituție și nu o persoană. Și atunci se pune o problemă. La ora actuală, planul PSD-ului este că nu realizeze cvorum. Nerealizându-se cvorumul, Guvernul liberal e ca sicriul lui Mahomed, între cer și pământ. Nu este nici căzut, nici picat, nu este respins, dar nu este nici admis", a declarat Lucian Bolcaș, în direct, la România TV.

"Nu cred că ne îndreptăm, în nicio formă constiuțională, deocamdată, spre alegeri anticipate. Numai dacă noul președinte numește două persoane care vor cădea la vot, se va pune problema divolvării Parlamentului. Anticipatele sunt legate de posibilitatea președintelui de a dispune dizolvarea Parlamentului", a mai adăugat el. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel