EXCLUSIV  Întâlnire online cu FERMIERII cu zeci de mii de oameni. Orice om simplu putea CUMPĂRA. Năsui: Asta s-a întâmplat! S-a spus că NU SE POATE!

Claudiu Năsui, ministrul Economiei, a vorbit despre noul tip de business pe care îl făceau fermierii în mediul online și cum își vindeau produsele fără intermediari. 

Claudiu Năsui, ministrul Economiei, s-a aflat astăzi în direct la interviurile DC News și DC News TV, alături de redactorul șef Val Vâlcu și analistul politic Bogdan Chirieac. 

Ministrul a vorbit despre programele de debirocratizare a unor ”puncte esențiale ale economiei”.  

”Vă dau exemplu: modelul de la fermă la furculiță. Chiar dacă este un lucru agricol, nu pare digital, el are o componentă digitală foarte puternică. Fermierii și clienții sau potențialii lor clienți se întâlnesc online. Acesta este locul lor de întâlnire. Piața lor era online și nu era o platformă specializată. Se întâlneau online, s-au oprit puțin din cauza unei interpretări, în opinia noastră, dar avem o clarificare a lucrului acesta pe circuit.

Practic ei se întâlneau în comunități de 10-20-30 de mii de oameni și fermierii spuneau ce produse aveau la dispoziție, roșii, pui, zarzavat și clienții comandau. Erau clienți persoane fizice.

Specificul acestui model de business, ei se întâlneau o dată pe săptămână într-o parcare și își schimbau produsele. În felul acesta, economiseau banii pentru transport, să nu facă foarte multe drumuri, clienții se grupau toți o dată pe săptămână.

Asta s-a întâmplat în România până acum câteva luni de zile când a existat o interpretare a legii de către o autoritate de stat care a spus nu se poate așa ceva, pentru că mergea bine. În modelul acesta nu mai există intermediari. Deci practic dumneavoastră puteți să cumpărați direct de la fermieri, fără comision, adaos, etc. O autoritate a spus că ”voi sunteți piață, trebuie să vă reglementați ca și o piață ”și asta înseamnă costuri fixe mari, spații sanitare, program, niște reglementări care nu erau modelul lor de business. Piața lor era pe Facebook, pe rețelele sociale”, a declarat Claudiu Năsui. 

VEZI MAI MULTE ÎN VIDEO: 

Năsui reclădește comerțul din România

Comerțul din România are nenumărate hibe legislative, anunță Năsui printr-o postare pe Facebook. Astfel, ministrul Economiei pune în dezbatere publică un proiect menit să debirocratizeze acest sector. „Eliminăm încă o tură de excese ale statului împotriva antreprenorilor. Azi am pus în transparență un proiect pentru debirocratizarea comerțului. Proiectul desființează mai multe bariere inutile și rente de băieți deștepți”, scrie ministrul.

CITEȘTE MAI MULTE AICI: Năsui reclădește comerțul din România. „Eliminăm încă o tură de excese ale statului împotriva antreprenorilor”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel