Întâlnire cu Aurora Liiceanu, la HUMANITAS

AURORA LIICEANU, doctor in psihologie, autoarea unei analize de excepție a raportului complicat dintre două femei care concurează pentru dragostea aceluiași bărbat, vă dă întâlnire duminică, 22 iunie, la ora 17.00, la Libraria Humanitas de la Cișmigiu (Bulevardul Elisabeta nr. 38, București), unde Editura Polirom a organizat lansarea celui mai recent volum al sciitoarei "Soacre și nurori. La cine este cheia?".

AURORA LIICEANU. Alături de autoarea AURORA LIICEANU, la evenimentul de la HUMANITAS participă Elisabeta Lasconi, Simona Chitan, Iuliana Alexa.

Soacre și nurori. La cine este cheia? se numără printre cele mai bine vândute titluri Polirom la recent încheiata ediție Bookfest 2014.

Citește și Aurora Liiceanu: Strategia de afirmare a homosexualilor, prea agresivă

AURORA LIICEANU. Relația dintre soacre și nurori a fost dintotdeauna subiect de glume, dar și de discuții serioase. Preocupată, prin prisma specializării sale, de doctor în psihologie, de rivalitățile și conflictele soacră-noră, care nu de puține ori duc la violență, și apelând la surse dintre cele mai diverse, de la literatura științifică la povești reale, Aurora Liiceanu analizează în cel mai recent volum al său acest raport complicat dintre doua femei: una ca mamă care nu vrea să-și piardă copilul, cealaltă ca parteneră care și-l dorește doar pentru ea.

Din cuprins:
Stereotipuri culturale si excesul matern • Patologia relationala: mama toxica, soacra toxica • Vocea nurorilor • Vocea soacrelor • Vocea barbatilor • Vocea psihologilor • Patru povesti cu soacre

AURORA LIICEANU. Aurora Liiceanu, doctor in psihologie, a lucrat in cercetare si a predat psihologie la diferite universitati din Bucuresti, dar si la UQAM (Canada) sau EHESS (Franta). In prezent, este cercetator senior la Institutul de Filosofie si Psihologie „Constantin Radulescu-Motru" din cadrul Academiei Române. De aceeasi autoare, la Editura Polirom au mai aparut: Ranile memoriei. Nucsoara si rezistenta din munti (2003, 2012), Prin perdea (2009, 2012), Rendez-vous cu lumea (2010, 2012), Patru femei, patru povesti (2010, 2011), La taifas (2010, 2012), Viata nu-i croita dupa calapod (2011), Cuvinte incrucisate (2012), Supuse sau rebele. Doua versiuni ale feminitatii (2013) si Legaturi de singe. Povestea Ioanei (2013).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel