EXCLUSIV  Incident ”diplomatic” la Brașov. Zeci de demnitari, mutați ”peste noapte”

biserica_neagra_brasov
biserica_neagra_brasov

Un incident diplomatic a avut loc la Brașov. Zeci de demnitari au fost mutați ”peste noapte” dintr-un hotel din oraș într-un altul, în Poiana Brașov. 

Pentru prima dată în Brașov, în ultimii 30 de ani, a avut loc un eveniment de mare anvergură organizat de Ministerul pentru Mediul de Afaceri și Antreprenoriat în care ministerul de resort condus de Ștefan Radu Oprea, alături de 80 dintre cei mai reprezentativi demnitari care coordonează birourile economice ale României din lume au venit la Brașov.

Evenimentul trebuia să fie un pol de atractivitate maximă pentru toți marii agenți economici din Brașov și din regiune și ar fi trebuit să aibă loc la un hotel din Brașov, conform invitației.

Conform surselor noastre, fenomene ciudate, posibil ”neeligibile”, au mutat evenimentul, ”peste noapte”, din Brașov la un hotel din Poiana Brașov.

Nu se știu circumstanțele pentru care s-a luat o astfel de decizie într-un mod atât de radical avându-se în vedere faptul că pe site-urile oficiale ale mai multor ambasade ale României din lume, evenimentul se desfășura în Brașov. 

Scuze publice pentru evenimentul de la Brașov

În exclusivitate pentru DCNews, președintele Casei de Comerț Balcanice, profesor, doctor, Liviu Pandele, a făcut precizări cu privire la modul în care s-a văzut acest eveniment.

”În primul și în primul rând vreau să salut efortul ministrului Ștefan Radu Oprea și a întregului stuff al ministerului, de a veni la Brașov pentru a veni în sprijinul agenților economici din regiunea Brașov. M-aș fi așteptat ca un eveniment de o asemenea anvergură, în care 80 dintre cei mai reprezentativi diplomați vin la tine acasă, să poți să îi primești cum se cuvine în sensul în care la nivel local și regional, conglomeratele urbane din regiune trebuiau să își trimită agenții economici la această manifestare. Agenții economici se plâng că statul nu face nimic pentru ei, dar când deminitarii vin la tine acasă, tu nu te prezinți la un astfel de eveniment, important pentru tine și viața ta economică. Eu îmi cer scuze public diplomaților invitați pentru faptul că în acea sală nu au fost agenți economici mari și foarte mari și nu înțeleg cine erau autoritățile îndreptățite local să organizeze și să mediatizeze acest mare eveniment al diplomației comerciale românești”, a precizat pentru DCNews, Liviu Pandele, președintele Casei de Comerț Balcanice.

În documentele atașate se poate vedea invitația inițială și agenda reuniunii, cu locația unde a avut loc, de fapt, evenimentul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel