Guvernul Ponta i-a dat casă lui Kovesi prin OUG. Ingrid Mocanu, autodenunț în direct

În vremea Guvernului Ponta s-a făcut o derogare de la lege pentru ca Laura Codruța Kovesi să primească o casă de la RA-APPS, deși nu avea dreptul. 

(w670)

Având în vedere dispozițiile legii și faptul că Laura Codruța Kovesi avea un apartament în București, aceasta nu se putea bucura de oa casă de la RA-APPS. În acest context, a fost dată o OUG care a rezolvat problema șefei DNA, după cum a arătat Sorina Matei, la B1 TV. 

În 2 iulie 2013, Laura Codruța Kovesi a beneficiat de o derogare de la lege. Victor Ponta era premier în acea perioadă. Ingrid Mocanu a afirmat, în direct, la B1 TV: ”Cred că eu am avizat-o”. Modificarea constă în: ”La propunerea motivată a conducătorilor instituțiilor publice, dispozițiile alin. 2, nu se aplică funcțiilor de demnitate publică și magistraților care, în exercitarea atribuțiilor legale, își desfășoară activitatea în condiții de risc înalt, din motive de siguranță și protecție”.  

În 10 iulie 2013, Laura Codruța Kovesi se mută în casa în care înainte nu ar fi avut voie. 

”Este un abuz în serviciu cu folos pentru altul. Să-l ia pe dl Ponta, cred că și pe mine s-ar putea să mă ia, să ne facă un dosar pentru abuz în serviciu cu folos pentru altul. Cred că Ordonanța a fost avizată de mine, nu plecasem de la minister” a afirmat Ingrid Mocanu, la B1 TV. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel