Guvernul Orban, tăieri de salarii. Bogdan Chirieac: Avem o bombă socială. Ne ducem la fund, intrăm în recesiune

Ludovic Orban FOTO AGERPRES
Ludovic Orban FOTO AGERPRES

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat una dintre măsurile din programul de guvernare al PNL, prin care ar urma să fie reglate inechităţile dintre salariile din mediul bugetar şi cel privat. 

"În mediul public, salariul mediu net este cu 75 la sută mai mare decât în mediul privat. Lucrul ăsta nu există nicăieri în lume, asta e o realitate. Programul de guvernare poate oferi facilităţi fiscale mediului privat pentru a creşte salariul, nu neapărat să facă referire la tăieri. Diferenţa este aberantă, să recunoaştem, o chestiune neobişnuită pe plan mondial. Soluţia ar fi să creşti salariul în mediul privat, nu să îl reduci pe cel din mediul public", a declarat Bogdan Chirieac. 

PNL, sarcină imposibilă

"La stat, PNL şi-a asumat o sarcină la care eu, pe persoană fizică, nu i-aş face faţă. Că trebuie să dea 100.000 de oameni din administraţie afară. Realitatea e cumplită, chiar dacă poate pe hârtie lucrurile arată bine. În realitate avem 100.000 de oameni sau mai mulţi, iar la stat în general, în administraţie, sunt oameni care nu şi-au găsit loc de muncă în privat. Mulţi ştiu că dintr-un birou de 10 oameni, lucrează trei şi restul stau. Dar ce facem cu ei? Pentru că sunt oameni la 50 şi ceva de ani, care nu ştiu cu computerul, cu nimic. Nu se pot angaja nicăieri. Poate pe hârtie lucrurile arată bine, dar în realitate avem o bombă socială.

Mai mult, înţeleg aşa: când te apuci să tai, intri în recesiune. O citez pe dna Dăncilă care a spus că am avut a doua creştere economică din UE. Când te apuci să tai din vouchere, sporuri, etc, scade puterea de consum şi intrăm în recesiune. Ne ducem la fund!", a mai spus analistul politic. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel