Guvernul Orban. Bogdan Chirieac: Guvernul fake al României a trecut. Noul prim-ministru este Klaus Iohannis

Foto: Crişan Andreescu
Foto: Crişan Andreescu

Analistul politic Bogdan Chirieac susține că Guvernul Orban va trece fără probleme, dar este un Guvern pentru campania electorală a lui Klaus Iohannis și nu un Guvern pentru România. 

Bogdan Chirieac a reacționat în direct, la România TV, cu puțin timp înainte de aflarea rezultatului votului pentru învestirea Guvernului. Analistul politic susține că partidele care votează noul Guvern îl susțin de fapt pe Klaus Iohannis la alegerile prezidențiale, iar noul Guvern este strict pentru campania electorală a acestuia. 

”Guvernul fake al României a trecut. Domnul Ludovic Orban este noul prim-ministru al țării noastre. De fapt, noul prim-ministru este Klaus Iohannis, mă rog... acestea sunt detalii. Mă aștept ca Guvernul să treacă în acest moment fără niciun fel de problemă. Cei prezenți acum în plenul Parlamentului de aceea sunt acolo, să voteze. Și vor vota. Este o aberație politică: un Guvern monocolor sprijinit de cinci partide, sau oameni din cinci partide. Sau patru partide, pentru că din Pro România nu au votat chiar toți. Cu proprii candidați la președinție și toți aceștia, împreună cu USR - Barna, PMP - Paleologu, ALDE și Pro România - Diaconu, chiar UDMR cu Kelemen Hunor, renunță la propriul candidat la președinție în favoarea domnului Klaus Iohannis. Singurul partid care nu renunță la candidatul pe care îl are este PSD cu doamna Dăncilă. Atât! În rest, practic, votând acest Guvern, toate acele partide agreează ideea ca domnul președinte Klaus Iohannis să obțină al doilea mandat la prezidențiale. Nu este un Guvern pentru România, este strict un Guvern pentru campania electorală a domnului Iohannis”, a precizat Bogdan Chirieac la România TV.

Miza - alegerile prezidențiale

În cadrul intervenției la România TV, Bogdan Chirieac a mai fost întrebat dacă tot ceea ce se întâmplă astăzi în Parlament are ca miză alegerile prezidențiale. 

”Atât și nimic mai mult. Guvernul este nefuncțional chiar dacă acolo sunt personalități de foarte bună calitate: Cătălin Predoiu, generalul Ciucă, Bogdan Aurescu, domnul Bode de la transporturi. Deci sunt personalități chiar în regulă, dar acest Guvern nu va putea să facă absolut nimic pentru că trebuie să te consulți în permanență cu cinci partide, ca să-ți treacă orice lege. Deci este ridicol să credem asta. Încep alegerile locale în 6 luni de zile, 8 luni de zile și fiecare partid va dori să se plaseze cel mai bine. Și cum te plasezi cel mai bine? Făcând opoziție. Este și foarte ofertant domnul Orban pentru opoziție, doamna Raluca Turcan este foarte ofertantă pentru opoziție, pentru a-i face opoziție. De altfel, o să vedeți primele disensiuni până la sfârșitul acestei luni, să nu aveți niciun fel de îndoială, că lucrurile așa vor merge, mai ales că Pro România va avea momente dificile, ALDE, în momentul acesta, e nevoie de o minune să se regăsească, probabil alături de PNL, PMP riscă să nu ia un scor semnificativ la locale fiindcă nu mai are oameni, UDMR-ul se descurcă singuri, nu-s probleme și sigur, USR-ul, al cărui candidat Dan Barna la prezindențiale bine că nu-și mai face campanie. El (n.r. USR) trebuie să-și găsească o identitate în momentul acesta. Cred că vom avea o perioadă de intensă instabilitate în România, culmea, odată cu instalarea unui Guvern liberal. Teoretic, PNL ar putea să facă lucrurile acestea foarte bine, dar nu situația în care are 20% în urma alegerilor de acum 3 ani. Dacă câștiga alegerile cu 40%, atunci își făcea un Guvern de toată frumusețea. Nu a fost să fie. Totul este exclusiv pe altarul celui de al doilea mandat al domnului Iohannis", a mai spus analistul politic. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel