Guvernul aprobă impozitarea bacșișului. Victor Ponta: 16%, mai mult decât decent

Guvernul adoptă, în ședința de astăzi, proiectul de ordonanță privind activitatea de control a ANAF, care prevede inclusiv impozitarea bacșișurilor încasate de lucrătorii din zona serviciilor turistice și a alimentației publice, a anunțat premierul Victor Ponta, precizând că "16% este mai mult decât decent".

"Adoptăm, după ce a fost în dezbatere publică și după ce a fost îmbunătățită, reglementarea privind activitatea de control a ANAF. Nu se mai suspendă din prima activitatea, ci se face o listă neagră a celor care au avut probleme și, dacă te prinde a doua oară sau a treia oară, sigur îți suspendă activitatea.

E vorba de (...) 300 de lei plafonul de la care se aplică această măsură și, de asemenea, impozitarea tuturor veniturilor, și nota de plată, și ceea ce... cu 16% orice fel de venit, legal, frumos, ca să nu obligăm oamenii să lucreze ilegal. Și atunci, 16% este mai mult decât decent", a declarat premierul Victor Ponta în cadrul ședinței de Guvern, de miercuri.

Prim-ministrul a făcut și un apel la ministrul Finanțelor: "Vă rog să ieșiți și să explicați exact condițiile pentru că vine o perioadă specială pentru turism, pentru serviciile de acest gen. După aceea va veni de la 1 iunie scăderea TVA și vreau să fie lucrurile foarte clare", a mai spus premierul Ponta.

 

Adoptăm reglementarea privind activitatea de control a #ANAF. Nu se mai suspendă din prima activitatea firmelor, ci se face o listă neagră a celor care au avut probleme şi, dacă te prinde a doua oară sau a treia oară, sigur îţi suspendă activitatea.De asemenea, vine o perioadă specială pentru #turism și servicii. Este necesară impozitarea tuturor veniturilor - şi nota de plată, și bacșișul. De la 1 iunie venim cu scăderea #TVA şi vreau să fie lucrurile foarte clare.

Posted by Victor Ponta on Wednesday, 22 April 2015

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel