Guvern: OUG compensații șomeri, aprobată

Denisa Zamfir / 13 sep 2018 / 16:08 Salveaza PDF Comentarii
Guvernul României
Descriere foto: Guvernul României

Guvernul a aprobat, joi, ordonanţa de urgenţă privind acordarea de compensaţii celor care rămân fără locuri de muncă din fermele de suine ca urmare a pestei porcine africane. Anunțul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al Executivului, Nelu Barbu. 

"Guvernul a decis, astăzi, printr-o OUG, acordarea unor compensaţii tuturor salariaţilor din sectorul crescătorilor de suine afectaţi de concedierile colective pentru motive neimputabile acestora. Angajaţii care vor rămâne fără locuri de muncă vor beneficia în completarea indemnizaţiei de şomaj de compensaţii neimpozabile de 500 de lei, ce se vor acorda lunar pentru o perioadă de maximum şase luni începând cu data încetării contractului individual de muncă", a afirmat Barbu.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Guvernului, această OUG stabileşte condiţiile minime pentru acordarea de compensaţii, printre care se numără cea conform căreia angajatul trebuie să aibă o vechime de şase luni la acelaşi angajator.

"Este un principiu din legislaţie respectat în toate situaţiile în care sunt reglementate măsuri de protecţie socială, iar această măsură are ca scop evitarea eventualelor solicitări abuzive de plată a acestor drepturi", a arătat Nelu Barbu.

El a precizat că plata compensaţiilor va fi asigurată din bugetul asigurărilor pentru şomaj, iar Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă va gestiona şi soluţiona cererile de acordare a acestora.

OUG a fost adoptată la propunerea Ministerului Muncii.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23