Guvern: Modificările în justiţie continuă cu încă 40 de directive europene

Remus Borza: Evaziunea fiscală, încurajată prin 18 Ordonanțe ale Guvernului - video
Remus Borza: Evaziunea fiscală, încurajată prin 18 Ordonanțe ale Guvernului - video

Un memorandum privind planul de transpunere a directivelor Uniunii Europene pentru acest an a fost aprobat joi de Guvern, a anunţat purtătorul de cuvânt al Executivului, Nelu Barbu, precizând că sunt necesare măsuri legislative interne pentru transpunerea, în ţara noastră, a 40 de directive.

'Este vorba despre 44 de directive, dintre care patru au fost deja transpuse integral. Pentru celelalte 40 trebuie adoptate măsuri legislative interne - legi, hotărâri, ordine ministeriale cu caracter normativ. Foarte multe dintre ele sunt în proces de avizare, unele sunt deja în proces de transpunere', a declarat Nelu Barbu, joi, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

El s-a referit şi la Directiva europeană privind prezumţia de nevinovăţie, fiind întrebat dacă actualul Executiv va menţine punctul de vedere al fostului premier Mihai Tudose, care spunea că, dacă Parlamentul nu va transpune mot-a-mot această directivă, atunci Guvernul va interveni.

'Nu am cunoştinţă despre acest subiect, ştiu doar că în memorandumul respectiv privind directivele europene, ce vor fi adoptate şi vor fi transpuse în legislaţia naţională, cu siguranţă sunt şi detaliile acestea stabilite', a spus Nelu Barbu.

[citeste si]

Pe de altă parte, întrebat dacă Executivul a aprobat un memorandum prin care companiile de stat sunt obligate să distribuie minimum 90% din profituri la bugetul de stat, Nelu Barbu a răspuns:

'A fost adoptat, a fost pe ordinea de zi a şedinţei de guvern. (...) Nu este vorba despre un element de noutate (...), un astfel de memorandum a fost adoptat şi anul trecut, a fost adoptat şi în 2016. (...) Dacă nu se adopta acest memorandum, exista un impact negativ în veniturile bugetului de stat (...) - 1,3 miliarde de lei'.

De asemenea, el a precizat că este convins că toate planurile de investiţii ale companiilor de stat, care au fost adoptate în Consilii de Administraţie, 'vor fi duse la îndeplinire'.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel