Guvern Dăncilă II. Noii miniștri: Detalii inedite, cine sunt

Guvernul României
Guvernul României

Află cine sunt noii miniștri din Guvernul Dăncilă II. 

Gabriel Leș și Ilan Laufer nu sunt figuri noi în Guvern. Amândoi au mai fost miniștri. Gabriel Leș a fost ministru al Apărării în Guvernul Grindeanu. Este specializat în Securitate și bună guvernare și a fost susținut de Mircea Dușa, fost ministru al Apărării. A fost secretarul de stat pentru armamente în MApN și conducea Departamentul pentru Armamente în Guvernul Ponta și a continuat pe aceeași funcție și-n Guvernul Cioloș. Ilan Laufer a fost ministru pentru Mediul de Afaceri în Guvernul Tudose. În Guvernul Dăncilă II, Gabriel Leș este ministrul Apărării, iar Ilan Laufer este ministrul Dezvoltării Regionale. 

De asemenea, și Alexandru Petrescu a fost ministru al Economiei și pentru Mediul de Afaceri în Guvernul Grindeanu. El a condus și Poșta Română vreme de trei ani. Are dublă cetățenie: română și britanică. Ocupă din 2017 funcția de director general al Fondului Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM). În Guvernul Dăncilă II, este ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale. 

Marius Budăi, la Muncă, cine este

Marius Budăi este noul ministru al Muncii, în locul Liei Olguța Vasilescu. Declarația sa de avere arată că are o casă de locuit, cumpărată prin creditul ”Prima Casă”, trei mașini împreună cu soția, o Dacie 1310 și un BMW și un Renault Megane, ambele din 2004. Anul trecut, în mai, a moștenit un apartament de la tatăl său și mai are un cont de 10.000 de lei în bancă, dar și două credite, care, în total, ajung la aproape 390.000 de lei. 

Este deputat la primul mandat, anterior a fost director executiv la Casa Națională de Pensii din Botoșani. Deși a absolvit liceul în 1990, a finalizat studiile de master în 2010. Între timp, a obținut multe specializări, în urma unor cursuri de formare profesională. Știe să vorbească la nivel avansat engleză și franceză și a trecut, de-a lungul timpului, prin mai multe funcții până când a ajuns la cea de conducere menționată. 

Noul ministru al Culturii, doctor în matematică

Noul ministru al Culturii, Daniel Breaz, este profesor doctor la Universitatea ”1 Decembrie 1918”, dar și la o școală din Malaysia. El este doctor în matematică. A publicat 170 de articole în mai multe reviste de specialitate din străinătate, 13 cărţi în colaborare. Este membru al Consiliului Naţional al Cercetării Ştiintifice din Învăţământul Superior (CNCSIS). În 2009, a primit Nishiwaki Prize, de cel mai bun cercetător din lume într-un domeniu al matematicii pentru teoria geometrică a funcţiilor, din partea Institutului de Cercetare pentru Ştiinţe Matematice din cadrul Universităţii Kyoto. A intrat în Parlament în 2016 pe listele PSD Alba. 

Bogdan Matei, la Tineret și Sport

Bogdan Matei este senator PSD de Vâlcea. A fost fotbalist, antrenor la echipele de copii, profesor de educație fizică, director ajunct de școală și inspector școlar. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel