Grevă în Sănătate: Vezi perioada în care medicii nu vor lucra

Medicii din România vor intra în grevă de avertisment, nemulţumiţi de salariile mici. Protestul va avea loc luni, între orele 8:00 - 10:00. În acest interval vor fi asigurate doar urgenţele în spitale, iar policlinicile vor fi închise.

Sindicaliştii din sănătate vor intra luni dimineaţă într-o grevă de avertisment de două ore. Între orele 8:00 - 10:00, cadrele medicale îşi vor întrerupe activitatea, astfel că vor fi preluaţi doar pacienţii cu urgenţe, potrivit realitatea.net.

Angajaţii din sistemul sanitar solicită alocarea a minimum 6% din PIB pentru Sănătate, o legislaţie care să garanteze independenţa profesională a celor care lucrează în sistemul public şi privat, o lege a salarizării specifică sistemului de Sănătate, apărarea demnităţii şi renunţarea la denigrarea profesioniştilor de către autorităţi, organizarea unităţilor medicale cu paturi în sistem public pentru asigurarea unor servicii prompte şi de calitate pentru pacienţi, precum şi consultarea reală a Coaliţiei Profesioniştilor din Sănătate cu privire la orice măsură ce poate afecta funcţionarea sistemului de sănătate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel