Grecia şi-a cerut scuze după agresarea suporterilor germani la Pireu

Responsabilii Federaţiei de fotbal din Grecia au prezentat scuze omologilor din Germania pentru agresiunea comisă de huligani mascaţi asupra suporterilor germani, în cursul unui meci de juniori dintre echipele Olympiakos şi Bayern Munchen, disputat la Pireu, informează AFP.

'Vreau să exprim profunda compasiune şi scuzele sincere ale întregii familii a fotbalului grec pentru incidentul odios şi inacceptabil care a avut loc la meciul din Youth League', a scris preşedintele Federaţiei elene, Evangelos Grammenos. Bayern Munchen a depus miercuri o plângere la UEFA după această agresiune, care s-a soldat cu cel puţin trei răniţi. Youth League este o competiţie la care participă echipele Under-19 ale cluburilor angrenate în Liga Campionilor.

Tinerii fotbalişti de la Bayern o conduceau pe Olympiakos cu 4-0 în minutul 81, în momentul în care aproximativ 80 de huligani, înarmaţi şi cu cagule pe cap au pătruns pe stadion şi i-au atacat pe fanii germani aflaţi în tribune. Poliţia greacă a anunţat pentru moment arestarea unui suporter în vârstă de 31 ani al lui Olympiakos, precum şi confiscarea unui pistol cu gloanţe, a unor petarde şi arme albe, în urma percheziţiei efectuate la domiciliul acestuia.

Alţi cinci huligani au fost identificaţi şi sunt în prezent căutaţi de poliţişti. Subsecretarul de stat pentru Sport din Grecia, Lefteris Avgerakis, a anunţat că guvernul va închide cluburile suporterilor care nu respectă legislaţia, adăugând că zeci dintre acestea, inclusiv ale fanilor echipelor de fotbal de primă ligă, nu au fost declarate, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel