Gabriela Firea: Polițiștii locali vor primi norma de hrană

Purtătorul de cuvânt al PSD, senatorul Gabriela Firea, apreciază, pe blogul personal, o măsură a Guvernului care-i vizează pe polițiștii locali, amintind că printre cei care au avut o inițiativă mai veche în acest sens s-a numărat și primarul oraşului Voluntari, Florentin Pandele.

Senatorul PSD de Ilfov a anunțat, vineri, într-o postare pe blogul personal, că "polițiștii locali vor avea asigurată hrana gratuită".

Politiştii locali vor primi norma de hrană, după aprobarea unor hotărâri de către consiliile locale. Guvernul a aprobat în şedinţa din data de 15 octombrie 2014, prin Ordonanţă de Urgenţă, completarea Legii poliţiei locale nr. 155/2010. Noile prevederi, care intră în vigoare peste două luni, stabilesc că autorităţile administraţiei publice locale pot acorda în limita bugetului aprobat, prin hotărâre a consiliului local, norma de hrană poliţiştilor locali conform OG 26/1994.

"Mă bucur că Guvernul a aprobat această măsură, care asigură un tratament echitabil pentru angajaţii Poliţiei locale şi oferă autorităţilor locale posibilitatea de a gestiona în mod eficient activtatea acestora. O iniţiativă mai veche în acest sens ii aparţine primarul oraşului Voluntari, Florentin Pandele, care, alături de alţi edili, a propus încă din 2011 modificarea legislaţiei referitoare la poliţia locală. Măsurile propuse vizau acordarea de drepturi salariale suplimentare şi dimensionarea diferenţiată a efectivelor de poliţie locală. La începutul acestui an şi eu am susţinut o declaraţie politică prin care solicitam suplimentarea efectivelor poliţiei locale proporţional cu numărul locuitorilor comunităţii în care acţionează", a declarat senatorul PSD de Ilfov Gabriela Firea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel