Funeriu: În mandatul meu bacalaureatul se va desfăşura în condiţii de corectitudine şi exigenţă

daniel_funeriu
daniel_funeriu

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a declarat, marţi, la Comisia de învăţământ a Camerei Deputaţilor, că îşi asumă responsabilitatea pentru modul în care a fost organizat bacalaureatul, susţinând că viitorul examen se va desfăşura în aceleaşi condiţii de "corectitudine" şi "exigenţă".

"Îmi asum întreaga responsabilitate asupra modului în care a fost organizat bacalaureatul în acest an", a spus Funeriu, adăugând Ministerul Educaţiei a organizat un examen naţional de bacalaureat corect, fiind "o oglindă a ceea ce sistemul de învăţământ produce astăzi".

Ministrul Educaţiei a spus că rezultatele de la bacalaureat nu reprezintă un deziderat, ci reflectă realitatea.

El a adăugat că, în mandatul său, bacalaureatul se va desfăşura în aceleaşi condiţii de corectitudine şi că exigenţa va fi aceeaşi ca în acest an.

Funeriu a reiterat că măsurile fundamentale care au fost luate în cazul viitoarelor examene de bacalaureat sunt legate de reducerea absenteismului şi evaluarea iniţială a elevilor din clasele a XI-a şi a XII-a.

Ministrul Educaţiei a adăugat că au fost luate şi măsuri de inserţie profesională, în acest an oferta pentru înscrierile la şcolile postliceale crescând cu 30%.

El a ţinut să precizeze că se delimitează de cei care cred că universităţile ar putea fi transformate în centre de învăţare remedială, făcând referire la proiectul iniţiat de mai mulţi parlamentari PSD privind posibilitatea absolvenţilor de liceu să facă un an pregătitor la facultate.

"Cu universităţile din România nu se glumeşte", a adăugat ministrul Educaţiei.

Daniel Funeriu a criticat faptul că deputaţii Opoziţiei nu au fost prezenţi în număr mare la comisia de învăţământ, susţinând că aceasta denotă că numai reprezentanţii arcului guvernamental sunt interesaţi de soarta sistemului de învăţământ.

În replică, preşedintele comisiei, Cristian Dumitrescu, a negat această afirmaţie arătând că proporţia este de zece la şapte în favoarea Puterii.

Ministrul Educaţiei a fost audiat în Comisia de învăţământ a Camerei pe marginea examenului de bacalaureat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel