Florin Iordache, reacţie dură la Guvernul PNL: Guvernul copy paste

Florin Iordache FOTO AGERPRES
Florin Iordache FOTO AGERPRES

Florin Iordache a criticat dur programul de guvernare al PNL, dar şi miniştrii propuşi de Ludovic Orban, despre care spune că formează Guvernul copy paste. 

"Birourile permanente vor fi luni la prânz şi în Birourile permanente reunite vom stabili şi un calendar. Astăzi, după ce am văzut şi programul de guvernare, am văzut şi lista, cred că trebuie să facem o audiere foarte serioasă şi amănunţită, să vedem dacă într-adevăr ce scriu acolo pot susţine şi în aceste condiţii cred că vom propune marţi, miercuri, joi eventual să fie audierile astfel încât cei care vor vota acest guvern să afle despre competenţa miniştrilor, să afle mai multe despre programul de guvernare", a afirmat Iordache.

"Miniştri din Guvernul Zero"

El a spus că a văzut în componenţa listei miniştri din 'Guvernul zero - Guvernul Cioloş'.

"Ce am văzut eu, că am stat până acum să mă uit într-adevăr pe programul de guvernare şi pe această componenţă a Guvernului. În primul rând, am văzut în componenţă cel puţin trei miniştri care au fost şi în guvernul zero, în guvernul Cioloş. Deci, iată, competenţa de atunci, guvernul zero, se transferă şi în acest guvern. Ce am văzut, constatând şi citind foarte bine cât am putut în aceste câteva ceasuri programul de guvernare? Am văzut că sunt foarte multe măsuri ale PSD care sunt preluate cu copy/paste şi atunci întreb: de ce a mai fost dat jos Guvernul Dăncilă dacă continuăm lucrurile şi măsurile pe care le a propus Guvernul Dăncilă? Sunt şi foarte multe măsuri care vor aduce atingere cetăţeanului, de la măsurile sociale, cele care vizează creşterea punctului de pensie, creşterea salariilor, măsurile care vizează creşterea energiei electrice, sunt apoi măsuri care vizează comasarea spitalelor. Deci, în loc să ne aştepte o viaţă mai bună, să venim cu nişte condiţii mai mai bune, constatăm că, prin afirmaţiile care sunt făcute, la fiecare dintre ministere sunt măsuri care ne aduc înapoi", a afirmat Florin Iordache, conform Agerpres.

Guvernul Copy Paste

Iordache a adăugat că PSD va prezenta în perioada următoare aceste măsuri.

"În perioada următoare chiar pregătim în oglindă măsuri PSD cu preluarea prin copy/paste, putem să îi zicem în loc de Guvernul Orban Guvernul copy/paste, pentru că a copiat în programul de guvernare majoritatea măsurilor noastre", a apreciat Florin Iordache.

El a dat ca exemplu măsurile din domeniul Justiţiei privind optimizarea condiţiilor din instanţe, digitalizarea instanţelor, introducerea brăţărilor electronice, măsurile pentru o mai rapidă funcţionare a proceselor.

Întrebat dacă sunt parlamentari PSD care vor vota acest Guvern, Iordache a spus: "Nu, chiar dacă ar fi colegi care şi-ar dori să finalizeze mai repede şi să investească acest Guvern, prin lista noului cabinet, prin acest program de guvernare, prin prestaţia pe care o vor avea săptămâna viitoare cred că şi cei care şi-ar fi dorit să voteze acest cabinet nu vor vota".

"Dacă tot au dat jos un guvern... şi asta vă spuneam: de ce am mai dat jos Guvernul Dăncilă, dacă majoritatea măsurilor bune sunt preluate ca şi proprii măsuri.(...) Eu am văzut că foarte mulţi dintre cei care sunt propuşi deja felicitau. Eu cred că s-au grăbit puţin, că, înainte de a se felicita, trebuie să treacă de testul din Parlament şi apoi să vedem dacă vor reuşi să ia votul de învestitură. S-au mai felicitat unii: Croitoru, Negoiţă şi nu au ajuns niciodată miniştri", a mai declarat Iordache.

În legătură cu şansele Guvernului să treacă de Parlament, Iordache a spus: 'Păi, ca să treacă după primul vot, ar trebui ca acel vot să existe. Ştiţi la fel de bine ca mine (...) ca să fie acel Guvern ar trebui să aibă 233 de colegi în sală. Nu cred că vor reuşi să se strângă 233 de colegi în sală". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel